11 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Umutlar tükeniyor

İSPANYOL basını, milli takımlarının 2010 Dünya Kupası'na direk katılacak olmasını kutlarken, Bosna Hersek'in Türkiye ile 1-1 berabere kalarak grup ikincisi olmayı hemen hemen garantilediğini yazdı. Marca gazetesi, ''Bosna beraberliği, Dünya Kupası'na doğru yolumuzu açtı'' ifadesini kullanırken, ''Beraberliğe memnun olan ev sahibi takım, Osmanlıların önündeki 4 puanlık avantajını korudu. Bosna, 2 maç kalmasına rağmen gelecek maçta grup ikinciliğini garantileyebilir'' yorumunda bulundu.

İSPANYA AFRİKA'YA KATILMAYI KUTLUYOR

AS gazetesi de ''Bosna, Türkiye'yi cezalandıramadı. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılma ihtimali olan Bosna'da futbolcular, sorumluluk hissinden dolayı çok sinirliydiler. Avantaja sahip olsalar da ikincilik için mücadeleye devam edecekler'' ifadelerine yer verdi. İspanya'nın 5. Grup'ta oynadığı 8 maçı da kazanarak 24 puanla lider olarak Dünya Kupası'na katılmayı garantilemesiyle ilgili ''Şimdi Dünya Kupası'nı kazanmaya'', ''Güney Afrika'daki altına'', ''İspanya şimdiden Dünya Kupası'nda'', ''Dünya Kupası büyük rüyasına doğru'' başlıkları İspanyol basınının manşetlerine çıktı.

UEFA: Salihoviç'in golü

Türkiye'yi elenmeye itti

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesi uefa.com'da, Bosna Hersek-Türkiye maçına ilişkin, ''Salihoviç, Türkiye'yi elenmeye itti'' yorumu yapıldı. 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta dün akşam 1-1 berabere biten Bosna Hersek-Türkiye maçıyla ilgili uefa.com'da yer alan haberde, milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, rakip takımın kalecisi Supiç'i erken bir şutla test edip, 4. dakikada da gol attığı belirtildi. (A) Milliler'in, 20. dakikadan sonra geriye düştüğü ifade edilen haberde, maçın 25. dakikasında, yaklaşık 20 metreden kullanılan serbest atışta, Salihoviç'in, iyi bir vuruşla topu ağlara göndererek, durumu 1-1 eşitlediği kaydedildi. Türkiye'nin, bundan sonra Belçika ve Ermenistan, Bosna Hersek'in ise Estonya ve İspanya ile karşılaşacağı hatırlatılan haberde, Bosna Hersek'in, Estonya'yı yenerse, ikinci sırayı garantileyeceği ve gruptan çıkacağı kaydedildi.

11.09.2009


 

SCOLARİ YILDA 16.6 MİLYON AVRO KAZANIYOR

FUTBOLDA en çok kazanan teknik direktörün, Özbekistan'dan Bunyodkor takımının çalıştırıcısı Brezilyalı Luiz Felipe Scolari olduğu ortaya çıktı. İspanya'nın Katalan bölgesinden Sport gazetesinin haberinde, en iyi maaş alan 10 teknik direktör açıklandı. Eski Chelsea çalıştırıcısı, Bunyodkor'un teknik direktörü Luiz Felipe Scolari'nin, yıllık toplam 16,6 milyon avro ile en fazla maaş alan çalıştırıcı olduğu belirtilen haberde, Scolari'yi, 11 milyon avro ile Inter'in çalıştırıcısı Jose Mourinho'nun izlediği ifade edildi. Bu arada Scolari'nin, Şubat ayında işine son verildiği Chelsea'den hala 8 milyon avro maaş aldığı, bu durumun 1 yıl daha devam edeceği belirtildi. Öte yandan, şu an bir takımı çalıştırmayan Roberto Mancini'nin de eski takımı Inter'den 6 milyon avro maaş aldığı kaydedildi.

11.09.2009


 

ABD FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI TÜRK EVİ'NDE KONUŞACAK

FENERBAHÇE USA Derneği, ABD'nin Futbol Federasyonu Başkanı Mark Abbott'u, New York Türk Evi'nde konuk edecek. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim Çarşamba günü New York Türk Evi'ndeki davete katılacak Mark Abbott, Türk futbolseverlerle tanışıp, onların sorularını cevaplayacak.

11.09.2009


 

12 Dev Adam tarih yazdı

POLONYA'DA devam eden 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda (D) Grubu'nda ilk 3 maçını kazanarak gruptan lider olarak çıkan ''12 Dev Adam'' tarih yazıyor. (A) Milli Takım, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez ilk 3 maçta 3 galibiyet almayı başararak, katıldığı Avrupa Şampiyonalarına en iyi başlangıcını yaptı. (D) Grubu'nda ilk maçında Litvanya'yı 84-76, ikinci maçında ise Bulgaristan'ı 94-66 mağlup eden (A) Milliler, ev sahibi Polonya'yı da kendi seyircisinin önünde 18 sayı farkla 87-69 yenerek, 3 maçta 3 galibiyetle grubu lider tamamladı. Avrupa Şampiyonalarına 1949 yılından beri katılan ve 20. kez bu şampiyonada mücadele eden Türkiye, daha önce katıldığı 19 şampiyonada ilk 3 maçta 3 galibiyet elde edememişti. ''12 Dev Adam'' Avrupa Şampiyonası tarihinde en başarılı olduğu 2001'de Türkiye'de yapılan 32. Avrupa Şampiyonası'nda bile 3'te 3 galibiyet elde edememişti. Türkiye, Avrupa Şampiyonası tarihinde 3 defa ilk 3 maçta galibiyet alamamıştı.

İLK RAKİP İSPANYA

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda ilk tur grup maçları sona ererken, (D) Grubu'nu 6 puanla yenilgisiz lider olarak tamamlayan Türkiye'nin 2. tur grubundaki rakipleri Slovenya, Sırbistan ve İspanya oldu. Polonya'nın evsahipliğinde süren organizasyonda, (C) Grubu'nda ilk 3 sırayı alan Slovenya, Sırbistan ve İspanya, (D) Grubu'nun ilk 3 takımı Türkiye, Polonya ve Litvanya ile (F) Grubu'nu oluşturacak. Aynı eleme grubundan gelen takımların yeniden karşılaşmadığı ve grupları son sırada bitiren ekiplerle yapılan karşılaşmalar dışındaki puanların taşındığı (F) Grubu'nda karşılaşmalar, 12-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Lodz kentinde yapılacak maçlarda Türkiye, 12 Eylül Cumartesi günü İspanya, 14 Eylül Pazartesi günü Sırbistan ve 16 Eylül Çarşamba günü de Slovenya ile maç yapacak.

11.09.2009


 

DENİZ NAKİ TARTIŞMASI

ALMAN Bild gazetesi, Türkiye Ümit Milli Takımı'nın, Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda forma giyen, Alman 2. Ligi takımlarından Sankt Pauli'nin Türk oyuncusu Deniz Naki'yle ilgilendiğini yazdı. Gazete, ''Sankt Pauli'de oynayan Deniz Naki'yi Türkler de istiyor'' başlığıyla verdiği haberde, Alman milli takımında 2 kez forma giyen ve San Marino'ya karşı bir gol atan Deniz'i, Türkiye'nin de istediği ifade edildi.

11.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.