30 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İKT’den Obama’ya çağrı

İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsanoğlu, Obama’nın İslâm dünyasıyla farklı ilişkiler kurmak istediğini ilk günden beyan ettiğini hatırlatarak, ‘’Artık bu beyan ve ifade safhasından fiiliyata geçmek lâzım’’ dedi.

İSLÂM Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, İKT’nin New York Temsilciliğinde, 64. Dönem BM Genel Kurulu üst düzey toplantıları sırasındaki temaslarıyla ilgili bilgi verdi ve değerlendirmelerde bulundu. İKT’nin 40. kuruluş yıl dönümünü New York’ta kutladıklarını anımsatan İhsanoğlu, bu çerçevede 26 Eylülde BM’de, İKT Dışişleri Bakanları Toplantısı’nı düzenlediklerini ve toplantıya 57 tam üye ve 5 gözlemci üyenin bakanlarının katıldığını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın İslâm dünyasıyla farklı ilişkiler kurmak istediğini, ilk günden gerek Ankara’da TBMM’de, gerek Kahire’de yaptığı konuşmalarda beyan ettiğini hatırlatan İhsanoğlu, ‘’artık bu beyan ve ifade safhasından fiiliyata geçmek lâzım. Bu, iyi niyetle ifade edilen sözlerin bir politikaya dönüşmesi, bu politikaların da program ve projeye dönüşmesi lâzım. Teoriden pratiğe dönmek lâzım’’ görüşünü dile getirdi. Dünyada ‘’İslâm korkusu’’nun devam ettiğini belirten İhsanoğlu, bunun bir günde, bir adımda durmasının beklenemeyeceğini, çünkü bu İslâm fobisinin yeni değil eski bir konu olduğunu; şekil, bağlam ve söylem değiştirdiğini, ama hareket noktasının aynı olduğunu söyledi. İKT’nin bu konudaki çalışmalarının bir takım meyveler verdiğini belirten İhsanoğlu, şöyle konuştu: ‘’Fakat bu yeterli değildir. Başkan Obama’nın idaresi ve Başkan Obama’nın tavrı daha olumlu eski yönetime nazaran. Fakat dünyada aşırı, radikal, ırkçı, dinî ideolojilere sahip sağın artması ve bu aşırı sağcı grupların fikirleri kamuoyunu da etkiliyor, o bakımdan bizim korkumuz, Batı’daki radikal grupların kamuoylarını İslâm’ın aleyhine kışkırtmaları, buna karşılılık da İslâm dünyasından başka radikal grupların da buna karşılık vermesi. O yüzden ben diyorum ki, gelin hem İslâm dünyası, hem Batı dünyası olarak kendi radikallerimizin ve aşırı uçlarımızın esiri olmayalım.’’

30.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İKT’den Obama’ya çağrı

  BU YASAKLA HEPİMİZ KAYBEDERİZ

  İsrail polisi terör estiriyor

  Goldstone, raporunu savundu

  “Demokrasiler, vatandaşın giyimine karışmaz”

  İran, tesislerini denetime açacak

  Filipinler’de, sel büyük kayba yol açtı

  Vietnam’da, 100 bin kişi tahliye edildi

  Devrik lider Zelaya: Hukuk devleti istiyorum

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.