23 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ÖZEL GEZİ PROGRAMINDA “RESMî BÖLÜMLER” DE VARMIŞ

Muğla'dan Çanakkale'ye düzenlenen okul gezisinde, Fethiye İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cemile Büşra Pirci'nin, başörtülü olduğu gerekçesiyle otobüsten indirilmesine tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili olarak İl Millî Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada yer alan, öğrenciye “Yolculuk boyunca bu kıyafetle gidebileceği, ancak programın resmî bölümlerinde kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olunacağı hatırlatıldı” ifadeleri de tuhaf karşılandı.

YENİ BİR KEYFîLİK ÖRNEĞİ

Öğrencilere okul içinde başını açma şartı getiren ve yıllardır kaldırılması istenen 12 Eylül yönetmeliğine dayanılarak, yasağı Çanakkale'deki ziyaret ve konaklama alanlarına taşıma girişimi yeni bir keyfîlik örneği olarak yorumlanırken, Millî Eğitim Bakanlığının olayla ilgili olarak nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

ORASI DA MI KAMUSAL ALAN

Özel bir okul gezisinde dahi “resmî program”dan söz edilmesine anlam verilemezken, “Artık Çanakkale'deki şehitlikler ve ziyaret mekânları da mı kamusal alan olarak görülüyor?” sorusuna cevap verilmesi isteniyor. Ve böyle bir uygulama yaygınlaşırsa çok büyük tartışma ve huzursuzluklara yol açılacağı hatırlatılıyor.

DUR YASAKÇI!

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Çanakkale’ye düzenlenen geziye katılan bir kız öğrencinin, başörtülü olduğu gerekçesiyle gezi otobüsünden indirilmesi tepki çekti.

Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünce yürütülen ‘’Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi’’ kapsamında Muğla’dan Çanakkale’ye Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gezi düzenlendi. İddiaya göre, geziye katılan öğrencilerin bulunduğu otobüsün Çanakkale’ye hareketinden önce, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Öğrencilerin bulunduğu otobüsün hareketinden 15 dakika sonra ise Fethiye İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cemile Büşra Pirci, başörtülü olduğu gerekçesiyle Muğla şehir merkezi çıkışında otobüsten indirildi ve Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bir araçla Fethiye’ye gönderildi. Pirci, Çanakkale’ye gitmeyi çok istediğini anlatarak, ‘’Bu olay beni ve ailemi çok üzdü. Otobüsün hareketinden 15 dakika sonra kılık ve kıyafetlerimin yönetmeliğe aykırı olduğunu söylediler ve beni otobüsten indirdiler. Otobüsten indikten sonra bir araçla beni Fethiye’ye gönderdiler’’ dedi.

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİĞE SIĞINDI

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘’Bakanlığımız Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünün Eylül-2009 tarihli emirlerinin 20. maddesine; geziye katılan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı kılık kıyafet yönetmeliğinin okul forması hariç diğer hükümlerine uymaları gerekmektedir denilmektedir. Adı geçen öğrencinin geziye bahsedilen yönetmeliğe aykırı kıyafetle geldiği bakanlıkça görevlendirilen rehber tarafından tespit edilmiş ve kendisine yolculuk boyunca bu kıyafetle gidebileceği, ancak programın resmi bölümlerinde kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olunacağı hatırlatılmış. Bunun üzerine öğrenci geziye katılmak istemediğini belirterek araçtan inmiş. Araçtan inen öğrenci, ailesinin yanına bir araçla gönderilmiştir. Geziye katılacak öğrencinin seçimi ve uyacağı kurallar bakanlık emri gereğince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetiminin sorumluluğunda olup, bu yönde öğrencinin bilgilendirilmediğinin tespiti halinde okul yöneticileri hakkında gerekli işlem yapılacaktır.’’

23.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hak ihlâlleri, Eylül’de de devam etti

  ÖZEL GEZİ PROGRAMINDA “RESMî BÖLÜMLER” DE VARMIŞ

  AKDER: Hak ihlâli

  Mardin Alay Komutanı görevden alındı

  Uçakta, domuz gribi paniği

  Merhum M. Raşid Erol Hazretleri anılıyor

  “Said Nursî Kimdir?”in dağıtımı devam ediyor

  Dağdan insinler, şov yapmasınlar

  Şovları ölçü almayın

  BAKAN ATALAY: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

  Herkes kendine gelsin

  Sınav takvimi belirlendi

  Kaplan: Halk, barışa susamış

  Futbolun karanlık yüzü

  Bakan Şimşek, akaryakıt zammını savundu

  30 ilde, akaryakıt kaçakçılarına operasyon

  Şarabın bir zararı daha ortaya çıktı

  Birkaç fincan kahve, karaciğere faydalı

  Windows 7 piyasada

  Güvenli internet evimizde

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.