05 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İnternet andıcına tepki

“İrtica İle Mücadele Eylem Planı”nın orijinalini Ergenekon savcılarına gönderen 'meçhul subay'ın savcılara ulaştırdığı son andıçta, internet sitelerinin kategorilere ayrılarak fişlenmesi ve aralarında, Yeni Asya çatısı altında yayın yapan risaleinurenstitüsü.org, SaidNursi.de ve sentezhaber.com'un da bulunduğu çok sayıda sitenin “irticaî siteler” olarak damgalanması büyük tepkiyle karşılandı.


TSK FİŞLEMEK YERİNE İSTİFADE ETSİN

Medyaya yansıyan son andıçta kendi sitesinin de “irticaî siteler” arasında gösterilmesi üzerine bir açıklama yapan Risale-i Nur Enstitüsü, sitede yer

Cuntacılara hukuk önünde hesap sorulmalı

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Özer Hukuk ve Düşünce Derneği’nin Başkanı Niyazi Kara, “İrtica İle Mücadele Eylem Planı” ile ilgili “Cuntacı, darbe


  Talat: B ve C planlarımız da var

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs’ta BM gözetiminde kapsamlı çözüm müzakerelerinin Nisan ayına kadar sonuçlanmaması ihtimaline karşı B ve C planlarının bulunduğunu söyledi.


  Gözaltına alınan 2 subay, adliyeye çıkartıldı

İSTANBUL'DA gözaltına alınan 2 subay, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine getirildi.


  Estonya’dan AB desteği

ESTONYA'NIN Ankara Büyükelçisi Aivo Orav, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediklerini belirtti.


  Özgür-Der’e kapatma dâvâsı reddedildi

ÖZGÜR-DER hakkında açılan kapatma davası reddedildi.


  Babacan: Açılımdan dönüş yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, demokratik açılım sürecinin geri dönüşü olmayan bir yol olduğunu ifade ederek, ‘’Bu milli birlik ve beraberlik adımını partimizin başlatması çok doğaldır. Partimiz birleştirici ve bütünleştirici rolünü ön plana çıkarıp, böylesine zor bir konuya cesaretle parmak basmıştır’’ dedi.


  Çelik: Türkiye yol ayrımında

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ‘’Türkiye bir yol ayrımında, ya ulusalcı ve içe kapanıklığı ya da ulusal zenginlik ve açılımı tercih eder’’ dedi.


  “Domuz gribi”nde ölü sayısı, 15

SağlIk Bakanlığı, ‘’domuz gribi’’nden hayatını kaybedenlerin sayısının 15’e yükseldiğini açıkladı.


  Aşı polemiği Mecliste

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, soru önergeleriyle ‘’Domuz gribi’’ tartışmalarını TBMM gündemine taşıdılar.


  THY uçağı, acil iniş yaptı

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul- Kahire seferini yapan yolcu uçağı, kalkış sırasında motor kapağının düşmesi üzerine geri dönerek Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı.


  Korucu dehşeti: 4 ölü

DİyarbakIr’In Ergani ilçesinde bir otomobilin silahla taranması sonucu aynı aileden 4 kişi öldü.


  ŞABAN DÖĞEN VEFAT ETTİ

Geçtiğimiz Cuma sabahı âniden rahatsızlanarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve yoğun bakıma alınan yazarımız Şaban Döğen, dün gece Hakkın rahmetine kavuştu. Vefatın sebebini “aort damarı yırtılması” olarak açıklayan doktorları, “Çok mütevekkil ve inançlı bir hastamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dediler. Döğen'in cenazesi bugün memleketi Kargı'da kılınacak ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.


  Domuz gribi gündemi değiştiriyor

Prof. Dr. Ali Kaya: Her hastalığa karşı bu kadar ciddî tedbirler alınıyor muydu? Genel sağlık politikasına bakıldığında; hayır! Şimdi bu konu neden abartılıyor öyleyse? Çünkü domuz gribi, medyanın çok hoşuna gidiyor.


  Google suçunu kabul etti

Google yetkilileri, 20 binden fazla Çince kitabı telif ve kopyalama hakkını ödemeden, tarayarak online olarak yayımladıklarını kabul etti.


  Camiye seccade ve tespihle gelinmeli

ADANA İl Müftüsü İsmail Canbolat, vatandaşların ibadet edecekleri camiye gelirken domuz gribine karşı seccade ve tespihlerini yanlarında getirmelerini tavsiye etti.


  Düşük kolesterol kanserden koruyabilir

ABD'DE yapılan bir araştırma, düşük kolesterolün, erkeklerin hızla yayılan prostat kanseri türüne yakalanma riskini azaltabileceğini bildirdi.


  Tiryaki, kriz dinlemedi

YILIN ilk 9 ayında satış hacmini yüzde 2 oranında artıran sigara üreticisi British American Tobacco, bu dönemde toplam 533 milyar adet sigara sattı.


  Hurdadan uzaktan kumandalı traktör yaptı

KONYA'DA bir tamirci, hurda parçalarla uzaktan kumandayla çalışan bahçe traktörü yaptı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.