08 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Grip haberleri ticareti vurdu

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Rusya ve Kafkasya ağırlıklı bavul ticaretinin, son günlerdeki grip haberlerinden olumsuz etkilendiğini ve bavul ticareti yapanların Türkiye’den mal almaktan kaçındıklarını bildirdi.

Alışveriş Merkezleri’ndeki (AVM) mağaza kiralarının düşürülmemesi halinde bu tür ticaret merkezlerinden çıkışların başlayacağı uyarısını yapan Karakuş, buna ek olarak medyada yer alan abartılı domuz gribi haberlerinin de bavul ticaretini olumsuz etkilediğini söyledi. Domuz gribinin yaşattığı endişe nedeniyle, kapalı alanlara girmekten kaçınma eğilimine giren tüketicilerin AVM mağazalarındaki cirolarda önemli düşüşlere neden olduğunu kaydeden Karakuş, ‘’Bu iki kriz, küresel krizden daha fazla etki oluşturdu’’ şeklinde konuştu. Karakuş, şunları söyledi: ‘’Alış veriş merkezlerindeki iş yeri sahipleri tam anlamıyla köşeye sıkışmış durumda. Sigara yasağı ve domuz gribi nedeniyle girişlerde çok önemli düşüşler yaşanıyor. AVM işletmecileri kiraları düşürmezlerse anahtarları teslim etmek zorunda kalacağız.’’

Rusya ve Kafkasya ağırlıklı bavul ticaretinin, son günlerdeki grip haberlerinden olumsuz etkilendiğini ve bavul ticareti yapanların Türkiye’den mal almaktan kaçındıklarını dile getiren Karakuş, ‘’Domuz gribi haberlerinde kantarın topuzunun kaçmaya başladı’’ dedi. Karakuş, bavul ticareti için Türkiye’den mal alan yabancıların telefon açarak haberlerin doğru olup olmadığını sordukları ve endişelerini ilettiklerini, bir bölümünün de mal alımlarını başka ülkelere kaydırdıklarını bildirdi.

08.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Grip haberleri ticareti vurdu

  Kurbanlıklar yüzde yüz zamlı

  Balık, kırmızı ete rakip oldu

  Güney Afrika’yı gemiyle fethedeceğiz

  Türkiye’de, 30 bin milyoner var

  Traktör satışları, yüzde 60 düştü

  Fiyat mekanizması doğalgaz zammına izin vermez

  Güneydoğu’dan ihracat Ekim’de, yüzde 14 arttı

  Türkiye Finans kredi başvurularını kabule başladı

  TESK: Maaşlar erken ödensin

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.