19 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“Darbe planı suç değil”miş

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 2. ve 3. iddianamelerin birlikte görüldüğü dâvâda tutuklu sanık Hasan Atilla Uğur ile avukatının savunması tamamlandı. Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un avukatı Zeki Aksoy, darbe planının suç olmadığını savunarak, “İcraata dökülmüş müdür? Teşebbüsten ceza verilemez” diye konuştu.


BU DEĞİŞİKLİKLER ÖRTBAS VE SANSÜR GETİRİR

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in, telefon dinleme iddialarının gündeme gelmesi sonrasında TCK'nın bazı maddelerinde yapılmasını öngördüklerini açıkladığ

Memurlar Meclise yürüdü

Memur-Sen, 2010 bütçesini protesto etmek ve taleplerini duyurmak için, TBMM’ye yürüdü. Burada basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gün


  3. ihbar mektubu savcılığa ulaşmadı

‘’Ergenekon’’ adı verilen soruşturmayı yürüten savcılara gönderildiği iddia edilen ‘’3. ihbar mektubu’’nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmadığı bildirildi.


  Genelkurmay: Üçüncü ihbar mektubu sahte

Genelkurmay Başkanlığı, üçüncü ihbar mektubunda iddia edilen olayların ve belgelerin sahte olduğunu belirterek, bugüne kadar yapılan ve yapılacak her türlü saldırının TSK’nın kararlı duruşunu ve azmini etkilemeyeceğini açıkladı.


  CHP’den Atalay’a metrobüs zammı sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, metrobüs ücretlerine zam yapılmasının sebebini sordu.


  Öymen ve CHP’ye suç duyurusu

Bazı sivil gruplar, Dersim olaylarına ilişkin sözleri nedeniyle CHP’li Onur Öymen hakkında suç duyurusunda bulundu. Gruplar adına konuşan Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur!De Girişimi Üyesi Hüseyin Öntaş, Öymen’in sözlerinin ifade ettiği anlayış ile ilgili olarak, ‘’bu anlayışın kin ve nefret tohumları ektiğini’’ söylerken, ‘’ırkçı ve totaliter söylemleri nedeniyle CHP hakkında soruşturma başlatılması için de Yargıtay'a dilekçe vereceklerini’’ bildirdi.


  ALEVÎ KÜLTÜR DERNEKLERİ ÖYMEN’İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

HacI Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Alevî Kültür Dernekleri (AKD), CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’i, Dersim olaylarıyla ilgili sözleri sebebiyle istifaya çağırdı.


  “Yeni Eğitimciler”, eğitime küresel eksenden bakacak

Yenİ Eğitimciler Derneği İstanbul şubesi, Cumhuriyetten günümüze kadar yanlış eğitim politikalarının işlendiğini ve bu yanlış politikaların çarelerinin sunulacağı “Küreselleşme ve AB Ekseninde Eğitim” ana başlıklı bir panel düzenlenecek.


  Çiçek’in suç duyurusu işlemden kaldırıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘’İrticayla Mücadele Eylem Planı’’nda imzası bulunduğu iddia edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in, RTÜK üyeleriyle ilgili suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada, Başbakanlığın soruşturma izni vermemesi sebebiyle dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verdi.


  Yeni pasaport ve kimlik 2010 yılında

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılım süreci için olumlu iklimin oluşmaya başladığını belirterek, demokratik açılım konusundaki pozisyonu sebebiyle muhalefetin çok zor durumda kaldığını söyledi.


  SHP: ONUR ÖYMEN CHP’NİN FİKRİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR

SHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Çakır, ‘’Onur Öymen gereğini yapmış, partisi CHP’nin fikrini ve zikrini ortaya koymuştur. Gereğini yapması gereken bir kişi varsa o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur.


  İŞSİZLER, FONDAN YARARLANAMIYOR

İŞSİZLİK Sigortası Fonu’ndan, Ağustos ayında işsizlerin ancak yüzde 8’i yararlanabildi.


  Merkez’den faiz indirimi beklentisi

MERKEZ Bankası Para Politikası Kurulu bu yılın 11. toplantısını bugün yapacak.


  TOKİ kredileri, yüzde 21 arttı

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) kredileri, 2009 Eylül ayı itibarıyla, 2008 yılı sonuna göre yüzde 21 oranında artış gösterdi.


  Yolsuzlukta 3 sıra geriledik

ULUSLARARASI Şeffaflık Örgütü tarafından açıklanan 2009 yılı Yolsuzluk Algılaması Endeksi’ne göre, Türkiye 58’den 61. sıraya geriledi.


  Cansuyu kredisine, 13 günde 57 bin başvuru

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelere (KOBİ) yönelik kredi destek paketine bankalar aracılığıyla 13 günde 57 bin işletmenin başvurduğunu bildirdi.


  Bayramda, otoyol ve köprüler ücretsiz

KURBAN Bayramı’nda otoyollar ve boğaz köprülerinin ücretsiz olmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  GDO’nun etkisi sonra belli olur

GDO ile ilgili olarak bugüne değin insan sağlığına ilişkin birçok spekülasyon yapıldığına dikkati çeken Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gök, ‘’Ancak GDO’lu bir ürünün ekilmesi durumunda değişen genin kendisini bulunduğu ortamda istemediği şart ve zararlılara karşı nasıl savunacağına, o ortamın mikrobiyel ekolojisini tehdit edebilecek ne gibi salgılar üretebileceğine dair henüz elimizde bilimsel veriler bulunmamaktadır’’ dedi.


  Üniversitede güneşten elektrik projesi

Gazİ Üniversitesi, binaların elektrik ihtiyacının güneş enerjisiyle karşılanmasını sağlayacak proje üzerinde çalışıyor.


  20 Kasım’da sigaray bırakın

Maslak Acıbadem Hastanesi göğüs hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, bağımlılığın bir hastalık olduğunu ve sigara içmenin de bağımlılık oluşturduğunu, mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.


  Sınırı bavulda geçmeye çalıştı

AmerİkalI göçmenlik bürosu ajanları, bir aracın içindeki bavula saklanmış Meksikalı kaçağı sınırı geçmek üzereyken yakaladı.


  Sanal âlemde telif hakkı güvencesi

Dİjİtal ortamda özgün eser üreten veya eserlerini dijital ortama aktaran san'atçılar, eserlerini notere gitmeden güvence altına alabilecek, birkaç saniye içerisinde muhtemel uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilecek veriler oluşturabilecekler.


  İnternette, sibernetik silâhlanma tehlikesi

İnternet ağının güvenliği konusunda uzman Amerikan şirketi McAfee, olası bir çatışma halinde bir ülkenin internet ağını kontrol altında tutmasını hedefleyen bir silâhlanma yarışının gerçek bir tehdit oluşturduğunu açıkladı.


  Dürüstlüğüyle örnek oldu

Adana’da 30 bin liranın üzerinde kredi borcu bulunan taksici, bir gurbetçinin taksisine düşürdüğü 2 bin 900 Euro’yu verdi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.