10 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Bank Asya'da 33 gol

Okurlardan gelen istek üzerine haftada bir gün Bank Asya 1. Lig'le ilgili yorum yapacağız.

Süper Lig'e alternatif bir lig olarak görülen Bank Asya 1. Lig'de hem zirvede, hem de dipte büyük bir çekişme yaşanıyor. Şimdiye kadar oynanan 15 maç sonunda Konyaspor 34 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Altay 33 puanla ikinci, Bucaspor 31 puanla üçüncü sırada. Alt sıralarda ise Samsunspor ve Hacettepe 11'er puanla 16. ve 17., son sırada 8 puanlı Kocaelispor bulunuyor.

33 golün atıldığı 15. hafta, sezonun şimdiye kadar en gollü haftası oldu. Berabere tamamlanan müsabakanın olmadığı 15. haftada 33 kez gol sevinci yaşandı. AA'nın derlemesine göre ligde 3, 4 ve 14. haftalarda 26 gol kaydedilmiş, 17 golün atıldığı 11. hafta ise en az gol sevincinin yaşandığı hafta olmuştu. Şu ana kadar 38 gol atan Kardemir Karabükspor'un en golcü takım olduğu ligde, 10'ar gol kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Kocaelispor da en az gol atan ekipler.

Beraberliğin olmadığı 15. hafta müsabakalarında Bucaspor, Adanaspor, Boluspor ve Altay, deplasmanda kazanmayı başardı. Kartalspor ise evinde ilk mağlubiyetini aldı. Samsunspor karşısında geri düşmesine rağmen son dakikalarda attığı gollerle 3 puana ulaşan Konyaspor liderliğini sürdürdü. İkinci sıradaki Kardemir Karabükspor ise üst üste 6. galibiyetini elde ederek istikrarlı çıkışına devam etti.

Şu ana kadar oynanan müsabakalarda deplasmanda en fazla puan toplayan takım olan Altay ise Kayseri Erciyesspor deplasmanında mağlup duruma düşmesine rağmen sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı ve ligde 3. sıradaki yerini koydu. Sıralamada ilk 3 ve son 7 sıranın değişmediği ligde, 17. sıradaki Hacettepe üst üste 5. kez yenilgiye uğradı. Son sıradaki Kocaelispor ise son 7 haftada sadece 2 puan toplayabildi. 15. haftada hakemler hiç kırmızı karta başvurmadı.

16. haftanın programı: Boluspor-Kardemir Karabükspor, Bucaspor-Çaykur Rizespor, Kocaelispor-Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor Büyükşehir Belediye-Kayseri Erciyesspor, Altay-Dardanelspor, Samsunspor-Kartalspor, Giresunspor-Konyaspor, Hacettepespor-Karşıyaka, Adanaspor-Orduspor.

EROL DOYRAN [email protected]

10.12.2009


 

FATİH TERİM'E SUÇLAMA

KANAL A Spor Müdürü Murat Çimen'in hazırlayıp sunduğu ekranların gündem belirleyen programı Sporvizyon'un önceki akşam yayınlanan bölümüne FIFA Kokartlı Eski Hakemlerden Orhan Erdemir'in açıklamaları damgasını vurdu.

2000 yılında oynanan Fiorentina-Tirol UEFA Kupası maçında İtalyan ekibini çalıştıran Fatih Terim`e kırmızı kart göstererek, Terim'i tribüne gönderen karşılaşmanın hakemi Orhan Erdemir, perde arkasında yaşananları ve hakemlik hayatının bitiş hikayesini ilk kez Sporvizyon'da açıkladı.

AHMET ÇAKAR YALAN HABER YAZDI

"O maçtan iki hafta önce buradaki bazı üst düzey insanlar 'Fatih Terim kardeşimiz, sen de bizim kardeşimizsin. İkinizin de başarılı olmasını istiyoruz' dediler. Bende onlara bildiğiniz hakemlerden olmadığımı, 'İsterseniz görevimi geri vereyim, yerime başka birisini atasınlar' dedim. Maçın oynanmasından bir hafta önce MHK bana ' Git Ahmet Çakar ile röportaj yap' dedi. Onlara ' Bu röportaj yanlış olur' dedim. Bana güvendiklerini röportajı yapmamı söylediler. Röportaja giderken yanımda şahit götürdüm. Konuşacağımız her şeyin kaydedilmesini istedim. Daha hiçbir şey söylemeden Ahmet Çakar kâğıda aynen şunu yazdı: 'Fatih Terim, falan dinlemem, babam olsa atarım.' Ben de ona 'Sizinle röportaj yapmayacağım. Bu beyanatı da vermedim.' dedim. Ahmet Çakar maçın oynandığı gün gazetede benim ağzımdan 'Fatih Terim merim dinlemem babam olsa atarım' şeklinde yayın yaptı. Eğer maçın oynandığı gün gazeteyi okumuş olsaydım Fatih Terim'i atamazdım. Bütün Türkiye Terim'in maçta bana neler dediğini televizyon kameralarından gördü. Bende onu, bana yaptığı hakaretlerden dolayı saha dışına attım."

"TERİM BİTİRECEĞİM' DEDİ VE BİTİRDİ

Fatih Terim'e gösterdiği kırmızı kartın ardından adeta vatan haini ilan edildiğini belirten Orhan Erdemir, sonrasında hakemlik hayatının bitirildiğini söyledi. "Türkiye'ye dönünce vatan haini ilan edildim. Şenes Erzik beni çağırdı. Gazeteyi önüme attı. Oku bakayım dedi. Kendisine böyle bir beyanatımın olmadığını söyledim. Benim yanımda Ahmet Çakar'ı aradı. Çakar 'Ben gazeteciyim yaparım' dedi. Ahmet Çakar'ın bu sözlerine rağmen maalesef bu olay FIFA Kokart'ımın gitmesine neden oldu. Maçtan sonra Fatih Terim odama geldi. Çok büyük yemin etti. 'Senin hakemliğini bitireceğim' dedi. Ve bitti hakemliğim. Ben FİFA'nın beğendiği güvendiği isimlerden biriydim. UEFA, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda ve 2006 Dünya Kupası'nda bana görev verecekti. Ama 2002 Eylül ayında FIFA listesinden çıkarıldım. Buna sebep olan insanlara hakkımı helal etmiyorum ve Allah'a havale ediyorum."

10.12.2009


 

BEŞİKTAŞ'IN TEK TESELLİSİ GELİR OLDU

AVRUPA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki 6. ve son maçında kendi evinde Rusya'nın CSKA Moskova takımına 2-1 yenilen Beşiktaş, 4. sırada kalarak, bu sezon için Avrupa kupaları defterini kapattı.

Bu maç öncesi UEFA Avrupa Ligi'ne kalma şansı bulunan siyah-beyazlılar, 90 artı 6. dakikada yediği golle sahadan mağlup ayrılarak, grup maçlarını 4 puanla son sırada tamamladı. CSKA Moskova, İstanbul'dan aldığı galibiyet ve Wolfsburg'un da yenilmesiyle 2. sırayı alıp gruptan çıkarken, Wolfsburg 3. olarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etme hakkını kazandı. Bu sezonki Avrupa kupaları defterini CSKA Moskova maçıyla kapatan Beşiktaş, kendi evinde ''sıfır'' çekti. BJK İnönü Stadı'nda oynadığı maçlarda Manchester United'a 1-0, Wolfsburg'a 3-0, CSKA Moskova'ya 2-1 yenilen Beşiktaş, hiç puan alamazken, sadece 1 gol attı. Beşiktaş, ''Devler Ligi''nde bu sezonki 4 puanını da deplasman maçlarında topladı. Beşiktaş'ın, CSKA Moskova maçında tek golünü atan Bobo, Avrupa kupalarında siyah-beyazlı formayla 8. kez fileleri havalandırdı. Beşiktaş'ın, Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu 14 golle Oktay Derelioğlu. Oktay'ı 9 golle Daniel Gabriel Pancu ve bu gece 8. golünü atan Bobo takip ediyor. CSKA Moskova yenilgisiyle Avrupa kupalarına bu sezon veda eden Beşiktaş, ''Devler Ligi'' geliriyle kasasını doldurdu. Lige katılım payı ve maç primi olarak 7 milyon 100 bin avro, Sivasspor'un gruplara kalamamasıyla Türkiye'nin payına düşen 10 milyon avroluk yayın havuzu gelirinin tamamı ve topladığı 4 puan karşılığı 1 milyon 200 bin avro kazanan siyah-beyazlılar böylece toplamda 18 milyon 300 bin avroluk gelirin sahibi oldu.

10.12.2009


 

Gol yükü Bobo'da

CSKA Moskova yenilgisiyle bu sezonki Avrupa kupaları defterini kapatan Beşiktaş'ın gol yükünü Bobo çekiyor. Sezon başından bu yana savunmadaki başarısıyla ön plana çıkan, ancak gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan siyah-beyazlı takımda Brezilyalı futbolcu, 5 golle bu sezon takımının en skorer ismi olarak dikkati çekiyor.

Sezona kötü başlayan, ancak haftalar ilerledikçe form grafiğini yükselten 24 yaşındaki futbolcu, bu sezon Turkcell Süper Lig'de 4, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 1 kez rakip fileleri havalandırarak, takımının en skorer ismi olarak öne çıktı. Beşiktaş bu sezon, 3-0 hükmen sonuçlanan Ankaraspor maçı hariç, Turkcell Süper Lig'de 14, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 gol atabildi. Bobo ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün gece CSKA Moskova'ya takımının tek golünü kaydederken, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarındaki gol sayısını da 8'e yükseltti. Beşiktaş'ın Avrupa kupaları tarihindeki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Siyah-beyazlı formayı giydiği dönemde Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 9 golle Rumen oyuncu Daniel Gabriel Pancu izliyor. Bobo, dünkü maçta 8 gole ulaşarak, Beşiktaş'ın faal futbolcuları arasında Avrupa kupalarında en golcü oyuncusu unvanını geliştirdi.

10.12.2009


 

Trabzon'un şampiyonluk ümidi var

Trabzonspor'un takım kaptanlarından olan orta alan oyuncusu Selçuk İnan, ligi ilk 3 takım arasında bitireceklerine inandıklarını ve şampiyonluk ümitlerinin sürdüğünü söyledi.

Selçuk İnan, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, geçen sezon ligi 3. sırada bitirerek hedeflerini tutturduklarını belirterek, ''Çünkü biz geçen sezon başında kurulan bir takımdık. 24 yeni transfer yapılmıştı ve kimse birbirini tanımıyordu. Buna rağmen olumlu sonuçlar alarak istediğimiz noktaya ulaştık hatta son maçı kazansak ligi ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi'ne bile katılabilirdik'' dedi. Geçen sezonki performansları karşısında kendilerinden beklentilerin arttığını ifade eden Selçuk İnan, şöyle devam etti:''Geçen sezon hedeflenen noktaya ulaştıktan sonra yeni sezondan şampiyonluk bekleniyordu ama bazı şeyler istediğimiz gibi gitmedi. Geçen sezon yakalanan hava bu sezon yoktu. Bunun sonucunda da olumsuz sonuçlar aldık ve bugünlere kadar geldik. Fakat karamsarlığa kapılmamız gerekiyor. Samimi bir şekilde söylemek gerekirse ne olursa olsun ligi ilk 3 takım arasında bitireceğimize inanıyorum. Şampiyonluk için ümidimiz devam ediyor.''Selçuk İnan, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, Ankaragücü, Orduspor ve Denizli Belediyespor ile eşleştiklerini anımsatarak, ''Geçen sezon kupadan erken elendik. Ancak bu bizim için kötü de olsa bir tecrübe oldu. Bu sezon aynı hataya düşmek istemiyoruz'' diye konuştu. Kupada da hedeflerinin büyük olduğunu anlatan Selçuk İnan, ''Hedefimiz kupayı kazanmak olacak. Grubumuz güçlü takımlardan oluşuyor. Ancak biz Trabzonsporuz, güçlü bir takımız. Gruptan rahat bir şekilde çıkacağımızı düşünüyorum'' dedi. Artık ön libero oynamak istediğini vurgulayan Selçuk İnan, son 3 yıldır çoğunlukla bu mevkide oynadığını ve kendisini o mevkide rahat hissettiğini kaydetti.

10.12.2009


 

Özdilek: G.Saray'ı mutlaka yeneceğiz

ANTALYASPOR Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Galatasaray maçını kazanacaklarını söyledi.

Antalya Atatürk Stadı'nda Cuma akşamı oynanacak Galatasaray maçına gece antrenmanıyla hazırlanan Antalyaspor'da, futbolcuların çalışmalarda hırslı oldukları gözlendi. Mehmet Özdilek, Galatasaray maçında tek düşüncelerinin kazanmak olduğunu belirterek, ''Galatasaray maçını kazanacağız. Üstüne basa basa söylüyorum; kazanacağız. Antalyaspor iyi oynayıp bunu sonuca yansıtıyor. Bu, Galatasaray maçında da devam edecek'' dedi. Artık kırmızıbeyazlı formayı giyen Galatasaray'in eski oyuncuları Necati Ateş ve Orhan Ak da eski takımlarına karşı iddialı hazırlanıyorlar. Antrenmanda birlikte koşan ve çalışan Ateş ile Ak Antalyaspor'un Galatasaray karşısında başarılı olacağına inandıklarını belirttiler.

10.12.2009


 

G.Saray basketbolda Riga'yı konuk ediyor

GALATASARAY Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 7. hafta maçında bugün İstanbul'da, Letonya'nın TTT Riga takımıyla karşılaşacak.

Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Galatasaray, ilk maçta rakibini 66-60'lık skorla yenmişti.

10.12.2009


 

HİDAYET 16, ERSAN 19 SAYI ÜRETTİ

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Toronto Raptors'ın sahasında Minnesota Timberwolves'u 94-88 yendiği maçta, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 16 sayıyla oynadı.

Air Canada Center'da 15 bin 167 kişinin izlediği karşılaşmanın 37 dakikasını sahada geçiren Hidayet Türkoğlu 16 sayı, 8 ribaunt ve 4 asist kaydetti. Kanada ekibinde 21 sayı, 16 ribaunt ve 1 asistle ''double-double'' yapıp, maçın en skoreri olan Chris Bosh, galibiyette önemli rol oynarken, Jarrett Jack 17 sayı, 8 asist ve 7 ribaunt üretti.

ERSAN'DAN CELTICS POTASINA 19 SAYI

Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, deplasmanda Boston Celtics'e 98-89 yenilirken, milli basketbolcu 19 sayı üretti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 43 dakika sahada kalan İlyasova, 16 sayı, 8 ribaunt ve 4 asistle oynadı. Bucks'da Andrew Bogut 25 sayı, 14 ribaunt ve 5 asist, Brandon Jennings de 17 sayı, 4 asist ve 3 ribaunt kaydetti.

10.12.2009


 

ABDİ İPEKÇİ'DE YÜZME ŞÖLENİ BUGÜN BAŞLIYOR

''REKORLAR Avrupa'nın Kültür Başkenti'nde kırılıyor'' sloganıyla düzenlenen 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası bugün İstanbul'da başlıyor.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak şampiyonaya, 42 ülkeden 340 erkek, 290 da bayan sporcu katılacak. Şampiyonanın TRT üzerinden tüm dünyaya yayınlanacağı ve 600 milyon kişinin izleyeceği bildirildi. Şampiyona için Abdi İpekçi Spor Salonu'na iki portatif havuz yapıldı. İki havuz arasında ses geçirmeyen perde bulunuyor. 10 kulvarlı, 25X26 metre ebatlarındaki yarışma havuzu ile 25X15 metre ebatlarındaki 6 kulvarlı ısınma havuzunun boş toplam ağırlığı 250 ton. İki havuz toplam iki bin 200 ton su alıyor. Havuzlar, şampiyonadan sonra Tozkoparan Spor Kompleksi'nde kullanılacak.

10.12.2009


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

11 Aralık Cuma:

20.00 Antalyaspor-Galatasaray: Deniz Çoban

12 Aralık Cumartesi:

20.00 Fenerbahçe-Ankaragücü: Halis Özkahya

13 Aralık Pazar:

13.30 Gençlerbirliği-Gaziantepspor: Serkan Çınar

13.30 İstanbul B.B.-Kayserispor: Tolga Özkalfa

13.30 Diyarbakırspor-Kasımpaşa: Bünyamin Gezer

13.30 Sivasspor-Eskişehirspor: Aytekin Durmaz

16.00 Denizlispor-Trabzonspor: Kuddusi Müftüoğlu

20.00 Manisaspor-Beşiktaş: Selçuk Dereli

10.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl