30 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Metroda terör

Rusya dün sabah patlamalarla uyandı. Başkent Moskova’nın metrosunda iki istasyonda meydana gelen saldırılarda toplam 40 kişi öldü, 73 kişi yaralandı. Yerel saatle 07:52’de şehrin merkezinde bulunan Lubyanka istasyonunda meydana gelen şiddetli patlamada, 3 kilogram TNT kalıbının kullanıldığı ve patlamayı iki kadın teröristin gerçekleştirdiği belirtildi.

Terör Moskova’yı vurdu

Rusya’nIn başkenti Moskova metrosunda dün sabah meydana gelen 2 ayrı patlamada, en az 37 kişinin öldüğü, en az 33 kişinin de yaralandığı bildirildi. Rus savcılar, önce Rus iç istihbarat servisi FSB’nin merkezinin yakınındaki Lubyanka metrosunda TSİ 06.56’da meydana gelen patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İlk patlamadan 40 dakika sonra ikinci patlama şehir merkezindeki Park Kulturiy metrosunda meydana gelirken, savcılar, burada da ilk belirlemelere göre en az 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de yaralandığını ifade etti. Savcılar, Lubyanka metrosundaki patlamanın trenin ikinci vagonunda meydana geldiğini belirtirken, güvenlik yetkilileri hayatını kaybedenlerin bir kısmını trenin içinde bulunanların, bir kısmını da metro platformunda tren bekleyenlerin oluşturduğunu kaydetti. Patlamaların, insanların işe gittiği saatte olması dikkat çekerken, ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

İKİ KADIN İNTİHAR EYLEMCİSİ

Moskova Belediye Başkanı Yuriy Lujkov, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Lujkov, gazetecilere açıklamasında, metrodaki saldırıların intihar eylemcisi iki kadın tarafından yapıldığını söyledi. Rus güvenlik yetkilileri, Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’i son gelişmeler konusunda sürekli bilgilendiriyor. Şehir merkezinde trafik kilitlenirken, polis kent merkezine araçla gidilmemesini istedi. Bu arada metroları boşaltan halk, işyerine taksiyle ulaşmaya çalışırken, taksi fiyatlarının da 15 liradan 150 liraya yükseldiği bildirildi. Rus radyo ve televizyonları, taksicilere çağrıda bulunarak, insanların işyerlerine ulaşmasına yardımcı olmalarını ve durumdan fayda sağlamamalarını istedi.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

30.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Metroda terör

  Obama, askerlere moral verdi!

  ORTAKLIK DEVAM EDECEK

  Komşuda patlama: 1 ölü

  İsrail sömürüden vazgeçsin

  ESAD: İSRAİL'İN BARIŞ İSTEDİĞİNE İNANMIYORUZ

  AŞIRI YAHUDİLERDEN PESAH TAHRİKİ

  Maliki’den BM temsilcisine eleştiri

  Irak’ta hergün bomba: 7 ölü!

  Taliban’a karşı operasyon sürüyor

  Şili’de 6,1'lik artçı deprem

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl