31 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Müslümanlar asla masum insanları katletmez

Rusya’nIn başşehri Moskova’daki terörist saldırıların 2 intihar eylemcisi tarafından yapıldığı, ardından içinde bomba bulunan patlamamış bir kemerin bulunduğu açıklamasının yapılması, metrolarda başörtülü kadınlara çeşitli tepkiler gösterilmesine yol açtı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, Rusya’nın saygın haber radyolarından Eko Moskova’ya yaptığı açıklamada, Avtozavudskaya metro istasyonunda başı örtülü 2 Müslüman kadın gören bir erkeğin kadınlara saldırdığını ve trenin kapıları açıldığında 2 kadını iterek dışarı attığını duyurdu.

Görgü şahidi olay sırasında çevrede polis bulunmadığını ve trenden kimsenin saldırgana müdahale etmediğini söyledi. Bu arada Kuzey Müslümanları Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada, terörist eylemlerini düzenleyenlerin “eşkıya” olduğu belirtilerek, “Bu olayı yapanların İslâm’la ilişkilendirilmemesini istiyoruz. Müslümanlar, asla masum insanları katletmez” ifadesi kullanıldı.

Merkezin Moskova temsilcisi Şafikbey Pşihaçev de yaptığı açıklamada, bu tür eylemi organize edenlerin İslâmî sloganlar kullandığını ancak bunların İslâm ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, “Bunlar kesinlikle İslâm ile ilişkilendirilmemeli” dedi. Pşihaçev, Çeçen ayrılıkçı militanlarının lideri Doku Umarov’un birkaç ay önce “Kavkazcenter” internet sitesine verdiği demeçte, terör eylemlerinin Rusya’nın başka şehirlerine de yayılacağını söylediğini hatırlatarak, bugünkü eylemlerin bu açıklamayla örtüştüğünü söyledi.

Öte yandan bugünkü terörist saldırılarla ilgili olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden tepkiler gelmeye devam ederken, ABD Başkanı Barack Obama da saldırıları kınadı ve Rus halkına başsağlığı diledi.

Beyaz Saray tarafından yayımlanan açıklamada, Amerikan halkının, “iğrenç” terör saldırılarına ve şiddet içeren aşırılığa karşı Rus halkının yanında olduğu kaydedildi. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de yaptığı açıklamada, “Almanya’nın kesinlikle bu korkakça saldırıları kınadığını” söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Moskova metrosundaki terörist saldırıları “barbarca hareket” olarak nitelendirirken, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Rus halkına bütün Ukrayna adına başsağlığı diledi. Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet, Litvanya Başbakanı Andrius Kubilius ve Letonya Devlet Başkanı Valdis Zatlers de Moskova’ya başsağlığı dileklerini gönderdi. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de saldırıları kınayarak, NATO’nun uluslar arası terörizme karşı mücadelede Rusya ile işbirliğini artırmak istediğini ifade etti.

31.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Müslümanlar asla masum insanları katletmez

  BM’DEN METRO TERÖRÜNE KINAMA

  OBAMA’DAN, DESTEK TEKLİFİ

  Hindularla Müslümanlar çatıştı, 75 kişi yaralandı

  El Beşir’den muhalefete referandumu iptal tehdidi

  G8 ülkeleri dışişleri bakanları toplandı

  Kuzey Kutbu için 5 ülke pazarlık masasına oturdu

  Kandahar’a Haziran’da operasyon hazırlığı var

  Somalili deniz korsanlarına rehine kurtarma operasyonu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl