03 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Federasyon da şike yapar

TRT Haber'de "Akılda Kalan" programına katılan eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, "Uluslararası organizasyonlara katılmak için, federasyonlar da şike yapar, bizim federasyon da yapmıştır." dedi.

Toroğlu'nun bir başka iddiası da şike için yabancı futbolcuların daha elverişli olduğu. Nuriye Akman ile Rıdvan Memi'nin TRT Haber'deki "Akılda Kalan" programına önceki akşam konuk olan eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu şok bir iddayı gündeme getirdi. Sporda şike operasyonlarını değerlendiren Toroğlu, "Sadece kulüpler yapmaz şikeyi, federasyonlar da şike yapar, uluslar arası organizasyonlara katılmak için, bizim federasyon da yapmıştır." dedi.

BENİ VATAN HAİNİ İLAN EDERLER

Bundan daha fazlasını söyleyecek olanın "vatan haini" ilan edileceğini belirten Erman Toroğlu, "Bunlar şimdi konuşulmasa da tahmin ediyorum 5 - 6 yıl sonra, bazı yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra konuşulacaktır." dedi. Erman Toroğlu'nun aynı konudaki bir başka çarpıcı açıklaması da yabancı futbolculara dairdi. Toroğlu, "Şike'de yabancı futbolcuyu satın almak yerliye göre daha kolaydır, bu yüzden yabancı futbolcuya karşıyım." diye konuştu. Toroğlu, Maraton'dan ayrılışına ilişkin sorulara da çarpıcı cevaplar verdi. Rıdvan Memi ve Nuriye Akman'ın "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Maraton'dan gönderilmenizi istemişse bunun nedeni onun hakkında yazdığınız çürük raporu ile askerliğini yapmadığı yazısı mıdır?" sorusunu, Toroğlu, "Büyük ihtimalle. Bu, başka bir şey olamaz" diyerek cevapladı. Kulüp başkanlarının Maraton yayını boyunca Şansal Büyüka'dan sürekli isteklerde bulunduklarını açıklayan Toroğlu, "Tribündeki görüntülerinin yayınlanmamasını bile isterlerdi." dedi. Erman Toroğlu, bir başka soru üzerine de bundan sonra 15 yıl beraber program yaptığı Şansal Büyüka olmadan da program yapabileceğini söyledi.

İLHAN CAVCAV'IN DA AYNI İDDİASI

Öte yandan TBMM'NİN kurduğu şike komisyonuna 2005 yılında açıklamalarda bulunan G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav kendi takımının oyuncusunun Türkiye Futbol Federasyonu tarafından satın alındığını söyledi. Cavcav, 1995-96 yılında G.Birliği forması giyen Macar file bekçisi Zsolt Petry'nin İstanbul'daki Türkiye-Macaristan 1996 Avrupa Şampiyonası elemeleri maçı öncesinde 25 bin dolar karşılığında satın alındığı TBMM'nin belgelerinde yer aldı.

03.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye Turu Şampiyonlar Ligi'nde

  Federasyon da şike yapar

  BURSA TAKIMINA SAHİP ÇIKIYOR

  Lugano: F.Bahçe yenildiğinde dünya adeta başıma yıkılıyor

  F.Bahçe Acıbadem tarihî maça çıkıyor

  G.Saray'da yeni tekneler suya indiriliyor

  Engelli sanatçı Metin Şentürk dünya rekoru kırdı

  Halter Millî Takımı Avrupa sınavına hazır

  ULEB Avrupa Ligi'nde ilk 4'e kalanlar belli oldu

  TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

  BEKO BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl