04 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Irak’tan sonra şimdi de Afgan yalanı

Almanya’nın eski Savunma Bakanı Volker Rühe, bir Alman tv kanalında yayınlanacak “Afganistan yalanı: Askerler, politika ve savaş” adlı belgeselde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Rühe “Büyük koalisyonun (önceki hükümet) büyük hatası, misyonla ilgili gerçekleri söylememek oldu. Savaş şimdi ülkenin kuzeyine ulaştı ve güzel görünen strateji ve bu büyük yalan ortaya çıktı” dedi. Bu arada bu ülkedeki Alman askerlerinin 5 Afgan askerini öldürdüğü bildirildi.

Afganistan misyonu için halktan gerçekler

saklandı

ALMANYA’NIN eski Savunma Bakanı Volker Rühe, önceki Alman hükümetinin vatandaşlara Afganistan misyonuyla ilgili “gerçekleri söylemediğini” ve savaşın Alman askerlerinin bulunduğu Afganistan’ın kuzeyine ulaştığını söyledi. Alman 2. televizyon kanalı ZDF’de 7 Nisan gecesi yayınlanacak “Afganistan yalanı - Askerler, politika ve savaş” adlı belgeselde yer alan açıklamasında Rühe, “Bu durumda büyük koalisyonun (önceki hükümet) büyük hatası, misyonla ilgili gerçekleri söylememek oldu. Savaş şimdi ülkenin kuzeyine ulaştı ve güzel görünen strateji ve bu büyük yalan ortaya çıktı” diye konuştu. NATO bünyesinde müttefiklerine dayanışma vaadinde bulunduğu, diğer yandan Afganistan’daki misyonu sadece asker ve polis eğitimi gibi göstermeye çalıştığı gerekçesiyle yeni hükümeti de “iki yüzlü davranmak” ile eleştiren Rühe, “Tabiî ki kuzeydeki Alman askerleri için risk artıyor. Afganistan macerası sona erdirilmeli” dedi. Eski Savunma Bakanlarından Peter Struck da aynı programda yaptığı konuşmada, Afganistan misyonunu başlangıçta hafife aldıklarını, bunun gerçek anlamda bir çatışma görevi olduğunu söylemediklerini ifade etti.

ALMAN ASKERLER 5 AFGAN ASKERİNİ ÖLDÜRDÜ

AFGANİSTAN’DA görev yapan Alman askerlerinin 5 Afgan askerini öldürdüğü bildirildi. Almanya’nın Potsdam şehrindeki komuta merkezinden yapılan açıklamada, Alman askerlerinin devriye görevi sırasında iki sivil aracın Alman askerlerinin üzerine doğru gitmesi ve aracın içindeki Afganlıların kimliklerinin kontrol edilmesi için durmaması üzerine bir Alman panzeri tarafından araçlardan birine ateş açıldığı belirtildi. Araçların Afgan ordusuna ait olduğunun ve olayda 5 Afgan askerinin öldüğünün daha sonra belirlendiği ifade edilen açıklamada, Alman Silâhlı Kuvvetlerinin olaydan üzüntü duyduğu ve olayın sebebinin araştırıldığı kaydedildi. Afganistan’daki NATO ve Afgan ordusu yetkilileri, 6 Afgan askerinin açılan “dost ateşinde” öldüğünü açıklamıştı. Kunduz bölgesinde önceki gün ise Taliban tarafından düzenlenen saldırıda 3 Alman askeri öldürülmüş, 5 asker ağır yaralanmıştı.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

04.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’tan sonra şimdi de Afgan yalanı

  Ahmedinejad: Gazze’ye saldırmak için bahane arıyorlar

  “Filistin devletinin doğumunu gelecek yıl birlikte kutlarız”

  Müslümanların entegrasyonu daha kolay

  Bağdat’taki Sünnî köyüne saldırıda 25 kişi öldü

  Tayland’da 60 bin gösterici başbakanın istifasını istedi

  Girit’te mescide ırkçı saldırı

  Körfez ülkeleri elektrik sıkıntısıyla karşı karşıya

  Putin’e, Venezuela’nın sembolik anahtarı verildi

  Yanukoviç, Kazakistan’ı ziyaret edecek

  Dağıstan’da olay: 1 ölü

  Sözde soykırım kararına büyükelçilik engel oldu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl