13 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Pankartlara dahi tahammül yok

Kocaelı Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu tarafından 17 Nisan’da yapılacak “Başörtüsüne Özgürlük Yürüyüşü’nün, kanuni bildirimi yapılmış bez tanıtım pankartlarının, bazı kişilerce asıldıkları yerlerinden sökülmesi tepki çekti.


“SAİD NURSî'Yİ FAZLA PARLATTI”

Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yücel Kanpolat'ın, Sosyolog Prof. Dr. Şerif Mardin'in “Said Nursî çalıştığı için değil, Said Nursî’yi faz

Yargıda gergin buluşma

Yargitay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Ankara Adliye


  Sözleşmelilere iyi haber

Sözleşmelİ öğretmenlerin 30 günü aşan rapor alması halinde sözleşmeleri artık feshedilemeyecek.


  Baykal’dan son teklif

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, anayasa değişikliği teklifine ilişkin, ‘’tartışmalı, anayasaya aykırılığı konusunda hukuk dünyasında mutabakat oluşan üç maddenin askıya alınması ve seçimlerden sonra ele alınması’’ önerisinde bulundu. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise, teklifi Başbakan Erdoğan’ın ABD dönüşü ele alacaklarını söyledi.


  BAŞBAKAN’IN DÖNÜŞÜ BEKLENECEK

CHP Grup Başkanvekilleri, Anayasa değişiklik teklifinden tartışmalı 3 maddenin çıkarılması konusunda AKP Grup Başkanvekilleri ile görüştü. CHP Grupbaşkanvekilleri Kemal Anadol, Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, saat 13.00’te AKP grubuna giderek, Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Suat Kılıç, Mustafa Elitaş ve Nuretin Canikli ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, önerilerini yazılı olarak AKP Grubuna ilettiklerini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD’den geldikten sonra kendilerine cevap verileceğini söyledi. Anadol, “Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulunda ele alınmasından yazılı başvurumuza AK Parti yanıt verecek” dedi.


  1 Mayıs’ta Taksim’e evet

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanında kutlama yapılmasına izin vereceklerini bildirdi. 1 Mayıs’ın ‘’emek ve dayanışma günü’’ olarak ilân edildiğini belirten Güler, ‘’Bir bayram olarak telâkkî edilmektedir. Bayram coşkusu içerisinde yaşanırsa işçi örgütlerinin yapacağı coşku içindeki eylemlere izin verilir” şeklinde konuştu.


  Kundakçıya 14 yıl hapis

İstanbul’da polis araçlarının da aralarında olduğu 11 aracı kundakladığı iddiasıyla yargılanan Sabri Deniz, 14 yıl 7 ay hapisle cezalandırıldı. Sanık Deniz’e, “yasadışı silâhlı örgüt üyesi olmak’’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis öngören heyet, üç otomobili yakmak suretiyle de 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.


  AKP’li Özcan istifa etti

AKP Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan partisinden istifa ettiğini açıkladı. Özcan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini dile getirdi. ‘’Bütün bu değerlendirmelerden sonra AK Parti saflarında siyaset yapmamın inandığım değerlerle örtüşmediğini görüyorum.


  Ahmet Türk’e saldırı

MUŞ'UN Bulanık ilçesindeki olaylarla ilgili olarak Samsun’da görülen davanın çıkışında, kapatılan DTP’nin eski genel başkanı Ahmet Türk’e yumruklu saldırı oldu.


  Gül: Konumum tartışmalara müsait değil

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, anayasa paketine ilişkin tartışmaları Cumhurbaşkanı olarak şu anda takip ettiğini belirterek, “Konumum bu tip tartışmalara girmeye müsaade etmez” dedi.


  Askerî dâvâlar “şeffaflaşıyor”

ASKERİ mahkemelerde dava dosyasındaki bilgi ve belgeler taraf ve vekillerine açık olacak.


  Şehit aileleri kanun istiyor

İZMİR Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, şehit yakınlarının beklentilerini iletmek amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdiklerini bildirdi.


  YGS’nin ardından dinlenmek şart

ADIYAMAN Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yerlikaya, üniversiteye girişin bu yıl iki aşamalı olduğunu hatırlatarak, bu nedenle öğrencilerin Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) ardından bir süre dinlendikten sonra rehavete kapılmadan çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.


  ÖSYM: Hatalı soru iddiası incelenecek

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Temel Matematik testinin hatalı olduğu iddia edilen 20. sorusunun uzmanlara inceletilmesinden sonra iptal edilip edilmeyeceğine karar verileceğini kaydetti.


  İHL’lerde, Kur’ân’ın diliyle yarışma coşkusu

Akademıstanbul ve Akademi Lisan Derneği tarafından düzenlenen, İstanbul İmam Hatip Liseleri arası 1. Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmaları dil öğretiminde yeni bir heyecan oluşturdu.


  TÜGED, 15 engelliye bilgisayar hediye etti

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği (TÜGED) ile Yozgat Valiliğinin birlikte organize ettiği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün katkılarıyla “UMUT-ET” (Umut Engel Tanımaz) isimli proje start verildi.


  Turizm bölgelerinde inşaat yasağı geliyor

ANTALYA Valiliğince, ilde inşaat yasağının 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulamaya konulacağı kaydedildi.


  Çiftçiye 190 bin meyve fidanı dağıtıldı

KONYA İl Özel İdaresi, çiftçinin gelir seviyesini artırmak ve kırsal kalkınmaya destek amacıyla 190 bin meyve fidanını dağıttı.


  İnternetimiz 17 yaşında


  Osmanlı’nın sadaka taşı uygulaması markette

GAZİANTEP’İN en büyük marketlerinden biri olan Oli Center, Osmanlı’daki sadaka taşlarına benzeyen bir uygulamayı hayata geçirdi.


  Sahabeler, hoşgörüde yarış etmişlerdi

TRABZON’UN Vakfıkebir ilçesinde Zirve Erkek Öğrenci Yurdu tarafından Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde ‘Peygamberimizden Günümüze İrşat ve Tebliğ Metotları’ konulu konferans düzenlendi.


  Berlin’de Kutlu Doğum

ALMANYA’NIN başkenti Berlin’de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.


  Çin’de ilginç soy isimleri


  Kapadokya turistleri arttı


  Servet değerinde tesbih koleksiyonu


  Kumbaralar sevgiyle doluyor


  Bulduğu 2 bin lirayı zabıtaya teslim etti



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım