14 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

MOBESE kamera görüntüleri ‘klip’ oldu

SİVAS Emniyet Müdürlüğünce MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazalarından oluşturulan klip, Türk Polis Teşkilâtı’nın 165. yıl dönümü dolayısıyla basına dağıtıldı.

Sivas Emniyet Müdürlüğünce yaklaşık 2 yıl önce oluşturulan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kapsamında kentin çeşitli noktalarına konulan kameralara farklı zamanlarda yansıyan trafik kazalarının görüntüleri, oluşturulan klipte bir araya getirildi. Klipte, Sivas’ın 58 olan plaka numarası kadar kazasının görüntüleri yer alıyor. Kameralara yansıyan yaralamalı ve maddî hasarlı trafik kazaları, trafik kurallarına uymanın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Kameralarca saniye saniye kaydedilen kazaların bazılarının kırmızı ışık ihlâli, hız sınırına uymama, hatalı sollama ve benzeri kural ihlâlleri sonucu meydana geldiği gözlenirken, kimi kazaların ise sürücülerin ve yayaların dalgınlığından kaynaklandığı göze çarpıyor. Sivas Emniyet Müdürlüğünce 2008 yılı Temmuz ayında uygulamaya konulan MOBESE sistemi kapsamında, şehir 25’i sabit, 58’i hareketli olmak üzere toplam 83 kamera ile gözetleniyor.

14.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  32 yıldır, yasak bölgede yaşıyorlar

  Ayder'e nisan'da kar yağdı

  Köyde "toprak kayması" tedirginliği

  Halime Çavuş’un mezarı harap halde

  Diyarbakır'da tarihî eser kaçakçılığı

  Eskişehir’de karbonmonoksit zehirlenmesi

  Balıkçı yakaladı, çevreciler göle saldı

  Büyük Kanal’da ‘Büyük Temizlik’

  Silifke'de erik sezonu açıldı

  MOBESE kamera görüntüleri ‘klip’ oldu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı- Yeni Asya Gazetesi- Bizim Radyo- Sentez Haber- Yeni Asya Neşriyat-Promosyon- Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım