29 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kesilecek kurban kalmayacak

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Anıl, et fiyatlarının tamamen spekülatif olduğunu ve bundan ithalât lobisinin sorumlu olduğunu ileri sürerek, “Bu gidişle Türkiye, ancak bir kurban bayramını kaldırır, bir sonrakine kesilecek hayvan bulamaz. Yılbaşını bulmaz, çiğ sütte de kıyamet kopacak” dedi.

GELECEK YIL KESİLECEK HAYVAN BULUNAMAYACAK Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı İsmail Anıl, et fiyatlarından ithalat lobisinin sorumlu olduğunu iddia ederek, ‘’Batıya hizmet eden bir grup ithalatçı, Türkiye’de kendine paydaş bulup Türk üreticisinin üretmesini istemiyor’’ dedi.Et fiyatlarının tamamen spekülatif olduğunu ve bundan ithalat lobisinin sorumlu olduğunu ileri süren Anıl, üreticinin zor durumda olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: ‘’Son 3 yıldır üretici zora düştükçe, küçük hayvanını, satılmaması gereken küçük hayvanını büyük sermayeye satma durumunda bırakıldı. Büyük sermaye de çok sayıda hayvan topladı, kesim hayvanlarının büyük bölümü o grubun eline geçti. Şimdi piyasayı, günlük borsayı, fiyatları düşürmeyecek şekilde kendileri ayarlıyor. Şu anda büyük ithalatçı grubu, Türkiye’deki kesim hayvanlarının yüzde 50’sinden fazlasını elinde bulunduruyor. Besi kapasitesinin ise yüzde 80’i boş. Batıya hizmet eden bir grup ithalatçı, Türkiye’de kendine paydaş bulup Türk üreticisinin üretmesini istemiyor.’’ İthalatın çözüm olmadığını öne süren Anıl, teşvik ödemelerinde sıkıntı olduğuna da değinerek, şunları kaydetti: ‘’2009’un süt teşviki, 2010’un 4. ayında ödendi. Litre başına 4 kuruş. Hayvan başına verilen 275 liralık, 2009 yılı hayvancılık teşvikleri ise ödenmedi... Bu gidişle Türkiye, ancak bir kurban bayramını kaldırır, bir sonrakine kesilecek hayvan bulamaz. Yılbaşını bulmaz, çiğ sütte de kıyamet kopacak. Litre fiyatı 1 lira’yı geçecek. Toplum adına buna müdahale ediyorsa Sayın Başbakan, Tarım Bakanına, samimiyetle ‘Neden bu noktaya geldik?’ diye sormalı.’’ İsmail Anıl, Türkiye’de şu anda bile 1 milyon başın üzerinde kesime kayıtlı hayvan bulunduğunu, ancak piyasada denge unsuru olan küçük üreticinin devre dışı bırakıldığını ve fiyatları büyük grupların belirlediğini sözlerine ekledi.

29.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Vergiyi işçi ve memur ödüyor

  BESİCİ, HAYVANINI ELİNDEN ÇIKARMA TELÂŞINDA

  Kesilecek kurban kalmayacak

  LOKANTACILAR NEFES ALACAK

  PİYASALARDA YUNANİSTAN TEDİRGİNLİĞİ

  Karapara ile mücadelede Japonlarla işbirliği

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım