29 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sincan’da şölenli gece

Ankara Sincan Yeni Asya Temsilciliği’nin düzenlediği Can Kardeş ve Genç Yaklaşım Gençlik Şöleni geçtiğimiz gün Sincan Lâle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Zengin bir muhtevayla hazırlanan programa başta çocuk ve gençler olmak üzere Sincan’dan ve Ankara’nın bir çok ilinden yoğun bir katılım gözlendi. Melih Zengin’in Kur’ân-ı Kerim tilâveti ile başlayan programın sunuculuğunu Ömer Taha Önder ve İbrahim Ergenekon gerçekleştirdi. Programın açılış konuşmasını yapan Sincan Yeni Asya Temsilcisi İbrahim İriboz, çocuklarımızı yetiştirirken İslâm terbiyesi ile yetiştirmenin öneminden bahsetti. İriboz, bu eğitim sürecinde, din ilimleri ile fen ilimlerinin bir arada verilmesi gerektiğini aksi halde bu eğitimin eksik bir eğitim olacağını ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından programa geçildi. İlk olarak Ebubekir Öztürk Peygamber Efendimiz’in (asm) hayatı ile ilgili olarak kaleme alınmış “40 yaşındasın” adlı duygu yüklü şiiri ezberden ve başarılı bir şekilde okudu. Şiirin okunuşu sırasında salondaki izleyicilerin duygulandığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Şiirin ardından ise Nurettin Peker, televizyonun zararlarından bahseden ibretlik bir yazıyı izleyicilerle paylaştı. Bu yazı da izleyicilerden büyük alkış ve beğeni topladı. Program aralarında ise minik misafirlere çekilişlerle hediyeler dağıtıldı. Çekiliş sonucunda hediye almaya hak kazanan izleyicilere Can Kardeş Saati, kalemler, top, yağlı boya tablolar, takvimler ve daha bir çok çeşit hediyeler takdim edildi. Daha sonra ise Muhammed Said Pekel, Ali Yalçın, Abdussamed Yavuz, Ahmet Yavuz ve Bayram Alkaş’tan oluşan ilâhî grubu mini bir konser verdi. Def eşliğinde birbirinden güzel ilâhîleri başarıyla okuyan ilâhî grubu dinleyicilerden büyük alkış aldı. Konserin ardından ilköğretimin ilk kademesindeki çocuklar arasında bir bilgi yarışması tertip edildi. Yarışmaya katılan miniklere hediyeler verildi.

Programın sonunda ise “Can Kardeşler” sahneye dâvet edilerek çeşitli oyunlar oynandı. Balon patlatmaca ve halat çekmece gibi oyunlar ile minikler doyasıya eğlendiler.

Umut Yavuz

29.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Emrinizdeyim paşam” diyorlar

  BİR UZMAN ÇAVUŞLA BİR ER ŞEHİT

  Darbeci generaller yargılansın

  Erdoğan hakkındaki gensoru bugün görüşülecek

  TPAO’dan yatırımcıya dâvet

  39 BDP’li hakkında suç duyurusu

  DMO’nun arsaları 1 yıl içinde satılacak

  Bakan Gönül: Tek tip askerlik çalışması sürüyor

  Üniversiteli işsizler için Meclis araştırması teklifi

  Erzincan dâvâsı 4 Mayıs’ta başlayacak

  Barzani Türkiye’yi ziyaret edecek

  Üretimsiz istihdam olmaz

  TÜRSAB’dan hac ve umre için acenta uyarısı

  Gençlerin muhteşem buluşması

  Sincan’da şölenli gece

  İstanbullu hanımlar hayır yarışında

  Gurbetçilerin emekliliği kolaylaştIrIlacak

  Havalar ısınacak

  Vize kalktı yabancı dile rağbet arttı

  Diyanet’e en fazla soru üniversite mezunlarından

  Malatya’da beyin fırtınası

  Kahvehanelerde sigara yasağına destek yüzde 70

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım