07 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yeni anayasadan vazgeçilmesin

bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serap Yazıcı, mevcut anayasanın tümüyle değişmesi gerektiğini belirterek, ‘’Şu an görüşülmekte olan reform çok önemli olmakla birlikte Türkiye’yi bir yeni anayasa yapma fikrinden asla vazgeçirmemelidir’’ dedi.


800 JANDARMA KARAKOLU NİYE VAR?

Fizikî yapısı yetersiz ve uzman personeli eksik olan karakolların, terörle mücadelenin zayıf halkasını ve PKK'nın açık hedefini oluşturduğuna dikkat ç

Erdoğan: Millete gideceğiz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliğinin referanduma sunulması konusunda ‘’Kampanyamızı, hazırlıklarımızı başlattık. Millete gideceğiz’’


  Gül: Değişiklikler hukuka uygun

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Anayasa değişiklik çalışmalarına ilişkin, ‘’Önemli olan bir hukukun hakim olduğu bir ülkede, hukuk da değiştirilirken yine o ilkeler çerçevesinde yapılmasıdır.


  Denizde 78 mermi bulundu

ANTALYA Deniz Polisi, bir ihbar üzerine Konyaaltı varyantı civarında denizden 78 mermi çıkardı. Alınan bilgiye göre, Konyaaltı varyantı civarında, bir dalış okulu öğretmenlerinin gözetiminde dalan 8 dalgıç, deniz altında çok sayıda mermi gördü.


  Güvenlik kuvvetleri yeniden dizayn edilmeli

Terör örgütü PKK tarafından Tunceli’nin Sarıyayla Karakolu’na 1 Mayıs’ta düzenlenen ve 4 askerin şehit edildiği hain saldırı gündemdeki yerini koruyor.


  MÜSİAD, 20. kuruluş yıl dönümünü kutladı

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 20. yılını kutladı. Kurucu Genel Başkan Erol Yarar’ın öncülüğünde bir grup işadamı ile 5 Mayıs 1990 tarihinde kurulan MÜSİAD, 20. yılını üyelerinin ve davetlilerinin katıldığı bir resepsiyonla kutladı.


  ‘Balyoz’ ifadeleri sürüyor

"BALYOZ planı’’ iddiaları soruşturması kapsamında 7 muvazzaf asker daha ifade verdi. Alınan bilgiye göre, aralarında 3 amiral ve bir generalin de olduğu belirtilen 7 muvazzaf asker, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verdi.


  KESK, 26 Mayıs’ta greve gidecek

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek, 26 Mayıs’ta üretimden gelen güçlerini kullanarak, greve gideceklerini bildirdi.


  Yasaklar, aşırıların işine yarar

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçreli heyetle yaptığı görüşmede, hangi dinden olursa olsun, insanların kıyafetleriyle ilgili yasaklara karşı olduklarını belirterek, “Bütün bu yasaklar radikallerin ekmeğine yağ sürer” dedi.


  Vakit'e rekor ceza!

Aralarında eski 4 kuvvet komutanının da bulunduğu 312 general, “Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke” başlıklı köşe yazısı nedeniyle açtıkları dâvâda, Anadolu’da Vakit gazetesinden her bir dâvâcı için 2 bin TL olmak üzere toplam 624 bin TL manevî tazminat kazandı.


  Seneye nüfus sayımı var

Türkıye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 2011 yılında ülke genelinde nüfus ve hane sayımı yapılacağını açıkladı.


  Doların ateşi yükseldi

ABD Doları, yaklaşık 40 günlük aradan sonra tekrar 1,5500 lira seviyelerini zorladı. Dolar, dün açılışın hemen ardından bankalararası piyasa ve İstanbul serbest piyasada alışta ve satışta 1,5400’ün üstüne çıktı.


  Memur adaylarının gözü atamalarda

KPSS’de başarılı olan memur adaylarının gözü yerleştirme işlemlerine çevrildi.


  Açlık sınırı rakamı düştü

Memur-Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarının Nisan'da düştüğünü bildirdi.


  Demirel: İdamlar, devletin tasarrufuydu

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972’de idamına ilişkin, ‘’O devir içerisinde benim siyasi sorumluluğum yok.


  Kaçmaz beraat etti

Yargitay 4. Ceza Dairesi, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın ‘’Görevi kötüye kullanmak’’ ve ‘’Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek’’ suçlarından yargılandığı davada Kaçmaz’ın beraatine karar verdi.


  Gurbetçi, maaşındaki kesintiden kurtuldu

Türkıye ile Almanya arasında parafe edilen yeni Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmasındaki 10 bin avroluk istisna, Almanya’dan emekli olan gurbetçilerin yüzde 90’ından fazlasını vergi kesintisinden kurtardı.


  2. et ihalesi sonuçlandı

Et ve Balık Kurumunun ABD, Brezilya, Uruguay, Arjantin ve Şili’den 5 bin ton kasaplık sığır ithalatı için açılan ihalede tek teklif veren firma olan Ürdün merkezli Khaled Hijazi firması teklif tutarını 20 milyon 997 bin 500 dolara çekti. Komisyon Başkanı Yusuf Gül başkanlığında saat 12.00’de yapılan ikinci oturumda firma, nihai teklifini sundu.


  Hakkını arayan kazanıyor

Sanayi ve Ticaret Bakanlığına geçen yıl ayıplı mal ve hizmetlerle ilgili yapılan 21 bin şikâyetten sonra hakkını arayıp haklı bulunanların oranı yüzde 85 oldu.


  Namazla diriliş konferansında izdiham

GEMLİK Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen Namazla Diriliş Konferansında izdiham yaşandı.


  “Dolmuş uçak” projesi başlıyor

BORAJET hava yolu şirketi, Turboprop ATR 72-500 tipi pervaneli uçaklarla ‘’dolmuş uçak’’ projesi kapsamında ilk uçuşunu bugün Tokat’a yapacak.


  Yazlık bakım yaptır, yakıttan tasarruf et

SELÇUK Üniversitesi (SÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Acaroğlu, yaz aylarında tozlu havaların daha fazla olması dolayısıyla hava filtresi ve polen filtresinin kış aylarına nazaran sık sık değiştirilmesiyle yakıt tasarrufu sağlanabileceğini söyledi.


  Trafik Eğitim Parkı açılıyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik konusunda çocukları eğitmek ve bilinçlendirmek amacıyla yapımı tamamlanan Topkapı Trafik Eğitim Parkı’nın resmi açılış töreni bugün Başkan Kadir Topbaş’ın katılımı ile yapılacak.


  Trafik kazalarında ölüm oranı düştü

TRAFİK Hizmetlerinden Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, ‘’Trafik kazalarında geçtiğimiz yıllarda, 5 bin 500 civarında olan ölüm oranı, 2009 sonu itibariyle 4 bin 300’e düştü’’ dedi.


  “Cono aşireti’’ne şafak operasyonu

ADANA'DA kamuoyunda ‘’Cono aşireti’’ olarak bilinen insanların yaşadığı mahallede, uyuşturucu satışına ve aranan şüphelilerin yakalanmasına yönelik yaklaşık bin polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.


  ODTÜ'den güneş enerjisinde yerli üretim atağı

ODTÜ Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi (GÜNAM) araştırmacıları, düzenledikleri ‘’Solartr-1 Güneş Enerjisi Konferansı’’nda, Türkiye’nin güneş enerjisi teknolojilerinde yerli üretim yapabilmesine katkı için yatırımcılarla bilim insanlarını bir araya getirdi.


  Fatih’in nakışçısına verdiği köy

Arnavutköy ilçe sınırları içerisinde yer alan Nakkaş Mahallesi 550 yıllık geçmişe sahip.


  Kız Kur’ân kursları yarıştı

Kars Sarıkamış Müftülüğü tarafından Merkez Camii’nde kız Kur’ân kursları arasında bilgi yarışması düzenlendi. Bilgi yarışmasında merkez, Kâzım Karabekir, Akören, Çamyazı, Isısu, Yeniköy, Şehitler ve Yayıklı Kız Kur’ân kurslarından üçerli gruplar halinde 24 öğrenci yarıştı.


  Avrupalı öğrenciler camiyi ziyaret etti

Denİzlİ Özel Vildan Koleji’nin hazırladığı Avrupa Birliği (AB) Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Almanya, İtalya ve Danimarka’dan gelen öğrenci ve öğretmenleri, şehrin en büyük camisi olan Ulu Cami’yi ziyaret ederek imamdan İslamiyetle ilgili bilgi aldı.


  Üniversitelilerin ilginç oyuncakları

KatIldIklarI çok sayıda yarışmada derece alan Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Robot Topluluğu öğrencileri tarafından geliştirilen robotlar yaptıkları ile görenleri şaşırtıyor.


  Tacikistan’da cep reklâmlarına sınırlama

Tacİkİstan’da cep telefonlarının insan sağlığına olumsuz etkileri konusunda duyarlılık artıyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım