14 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Paket Resmî Gazete’de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı 5982 sayılı ‘’Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’’ Resmî Gazete’de yayınlandı.


14 MAYIS 1950'DE YENİ BİR DEVİR BAŞLADI

Bugün 14 Mayıs. Türkiye’nin demokrasi açısından dönüm noktası olan ilk çok partili hür seçimlerin yapıldığı, demokrasinin milâdı kabul edilen gün. 14

14 Mayıs ‘Millî İrade Bayramı’ kabul edilsin

Aydın Menderes, Demokrat Parti’nin (DP) iktidara geldiği 14 Mayıs 1950 seçimlerinin ‘Millî İrade Bayramı’ olarak kabul edilmesini istedi.


  Anayasa referandumu 12 Eylül Pazar günü

yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanvekili Kırdar Özsoylu, anayasa değişikliğine ilişkin kanunun 12 Eylül 2010 Pazar günü halk oylamasına sunulacağını açıkladı.


  Muğla'da öğrencilere gaz bombalı operasyon

MUĞLA'DA üniversitede öğrenciler arasında başlayan kavgada bir üniversite öğrencisinin silahla ağır yaralanmasının ardından, Kötekli Mahallesi’nde olaylar çıktı.


  23 ile yeni vali

Valİler Kararnamesi, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Kararnameyle 23 ile yeni valiler atandı, 5 vali merkeze alındı.


  Türkiye’de demokrasi mücadelesi yaşanıyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’de sivilleşme ve demokratikleşmeyle başlayan bir güç kavgası olduğunu belirterek, ‘’Ama bir iç savaş diyebilir miyiz emin değilim. Çünkü halk arasında bir savaş olduğunu, ciddi bir kutuplaşma olduğunu ben görmüyorum’’ dedi.


  SGK en fazla prim ödeyen işverenleri ödüllendirdi

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara İl Müdürlüğü, prim borcu olmayan ve düzenli olarak en fazla prim ödeyen ilk 10 işvereni plaket vererek ödüllendirdi.


  Nabucco Avrupa için gerekli bir proje

Enerjİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nabucco Projesi’nin Avrupa için gerekli bir proje olduğunu belirterek, projenin kayagazı üretimlerinden etkilenmeyeceği kanaatinde olduğunu söyledi.


  Cindoruk: Kongrenin kararları herkesi bağlar

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin 12 Haziranda yapılacak Olağanüstü Kongresi’nde çıkacak kararlara herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyledi.


  Erdoğan: Azınlıklara zorluk çıkarmayın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yaşayan gayrimüslim azınlıklara mensup Türk vatandaşlarının, devlet önündeki iş ve işlemlerinde kendilerine güçlük çıkarılmamasının, haklarına halel getirilmemesinin mevzuat gereği olduğunu belirterek, bu vatandaşların devletin ve Türk ulusunun bir parçası olduklarının kendilerine hissettirilmesi açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.


  Baykal: Açlık grevine son verin

CHP genel başkanlığından istifa eden Deniz Baykal, açlık grevi yaparak göreve dönmesini isteyen CHP’li gençlerden grevi bırakmalarını istedi.


  SGK yetkililerine suç duyurusu

Emekli-Sen üyeleri, ‘’bazı emeklileri, bilgileri dışında üye kaydederek, aidat kestikleri’’ iddiasıyla Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yöneticileri, ‘’buna göz yumdukları’’ gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Yaşlılar huzur istiyor

KARADENİZ Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayşe Sağöz, Yrd. Doç. Dr. Reyhan Midilli ve Araştırma Görevlisi Selda Al tarafından yapılan araştırmada, ailelerin hayatlarındaki değişim, eş kaybı, sosyal güvencenin bulunmayışı ya da gelir düzeyindeki düşüş, yalnızlık gibi etkenlerin zorlaması, sosyal bir çevre edinebilme, ev bakımı ve idaresi gibi sorumluluklardan kurtulma gibi sebeplerle yaşlı bireyin kendi evindeki hayatının zorlaşmaya başladığı belirtildi.


  Türkiye’ye Meksika Körfezi tedbiri

MEKSİKA Körfezi’ndeki petrol sızmasıyla yaşanan çevre felâketinin benzerinin Türkiye’de yaşanmaması için Çevre ve Orman Bakanlığınca ilk defa ‘’Ulusal ve Bölgesel Acil Müdahale Planları’’ hazırlanıyor.


  LYS’ye başvuruda son gün

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı (YGS)’nda en az bir puan türünden 180 puan barajını aşan ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)’'ye girmek isteyen adaylar için başvuru süresi bugün sona eriyor.


  Parfümlerde zararlı maddeler bulunuyor

KANADA’DA en çok satılan parfümlerde, sağlığa zararlı en az 10 kimyasal maddenin bulunduğu bildirildi. Kanada’daki bir sivil toplum kuruluşunun yaptığı araştırma, bu kimyasal maddelerin bileşiminin basit alerjiden, iç salgı bezlerinin işleyişinin bozulmasına kadar bazı hastalıklara sebep olabileceğini gösterdi.


  Evini habersiz taşıyana ceza

ADRESE Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre taşındıkları yerin adres bilgilerini nüfus müdürlüklerine bildirmeyenlere para cezası veriliyor.


  Everest’e çıkana bedava vize

NEPAL’DE Everest’i tırmanan yabancılar, ülkeyi yeniden ziyaret ederken iki yıl vize parası ödemeyecek.


  İngiltere’de kabineye ilk Müslüman kadın üye atandı

İNGİLTERE’DE hükümeti oluşturan Liberal Demokrat ve Muhafazakâr Parti koalisyonunun kabine üyelerini atama çalışmaları devam ediyor.


  Irak ve Afganistan’dan dönen İngiliz askerler alkolik oluyor

İNGİLTERE’DE yapılan bir araştırma, Irak ve Afganistan’daki savaşlardan dönen İngiliz askerlerinin en büyük sorununun alkol tüketimi olduğunu ortaya koydu.


  Hastalar ebru ile stres atıyor

ADANA’DA Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kalan 600 hasta, halk eğitim merkezi ile düzenlenen program kapsamında 12 branşta eğitim görüyor.


  Manisa’da çiçek gibi tedâvi!

MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Ahmetli Ek Ünitesi bahçesine, kokusuyla rahatlatıcı özelliği olan bin kök ‘’lavanta çiçeği’’ dikildi.


  Galaksinin savurduğu karadelik gözlemlendi

ULUSLARARASI bir astronom ekibi, kendi galaksisinin büyük bir hızla dışa savurduğu dev bir karadeliği gözlemledi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım