31 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Maden işçilerine hain saldırı

Antakya’nIn Kisecik Köyü yakınlarındaki bir maden ocağına teröristlerce saldırı düzenlendi.

Çıkan çatışmada maden ocağındaki bir özel güvenlik görevlisi öldü, bir özel güvenlik görevlisi yaralandı, bir terörist ölü ele geçirildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, önceki akşam saatlerinde Kisecik Köyü yakınlarındaki krom madenine silâhlı saldırı düzenleyen teröristlere yönelik başlatılan operasyonun kapsamlı olarak sürdüğünü bildirdi. Vali Lekesiz, teröristlerin açtığı ateşe karşılık veren ve yaralanan maden ocağındaki özel güvenlik görevlileri Sabri Pekmez (28) ve Hüseyin Saraç’ın (28) sağlık durumuyla ilgili bilgi almak üzere geldiği Antakya Devlet Hastanesi’nde gazetecilere açıklama yaptı. Lekesiz, PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu Mustafa Dolumay’ın (26) vefat etmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ‘’Yaralı güvenlik görevlisi Pekmez’e sağlık görevlileri tarafından gerekli müdahale yapıldı. Umarım kısa sürede iyileşir’’ dedi.

Teröristlere yönelik bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonun sürdüğünü ifade eden Lekesiz, şöyle konuştu: ‘’Maden ocağında çalışan işçiler yemek yediği sırada terör örgütü üyeleri el bombası ile saldırıda bulunmuşlar. Söz konusu tesiste bulunan özel güvenlik görevlileri de saldırıya anında karşılık vermişler. Hastaneye getirilen diğer özel güvenlik görevlisinin durumu iyi.’’ Bu arada hastaneye Vali Lekesiz ve İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak’ın yanı sıra Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez ve bazı yetkililer de geldi.

10 AYLIK OĞLU YETİM KALDI

Maden ocağına saldıran teröristlerle çıkan çatışmada vefat eden özel güvenlik görevlisi, geride gözü yaşlı eşi ve 10 aylık oğlunu bıraktı. Kisecik Köyü yakınlarındaki Eti Krom Maden Ocağı İşletmesi’ne PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen silâhlı saldırıda vefat eden özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay’ın (26) eşi Perihan Dolumay, eşinin 3 yıldır tesiste çalıştığını söyledi. Yakınları tarafından teselli edilen Perihan Dolumay, 3 yıldır evli olduklarını ve 10 aylık Hamit Efe adında bir oğullarının bulunduğunu belirtti. Konuşmakta güçlük çeken Perihan Dolumay, oğluyla yalnız kaldığını ifade ederek, gözyaşlarını tutamadı.

31.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Maden işçilerine hain saldırı

  59 yıllık matbaasını Koç Müzesi’ne bağışladı

  Sağlığa zararlı gıdalar imha edildi

  Anıt çınar ile ilgili inceleme başlatılacak

  Bayraklılı arıcılar sertifikalarını aldı

  Kimliği belirsiz kişiler otobüs taşladı

  Anne-kız aynı huzurevinde

  Vatandaş çıkma lastiğe yöneldi

  Horoz dövüştüren 26 kişi gözaltına alındı

  Tunceli’de üniversite şenliklerinde kavga çıktı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.