05 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hislerimizle hareket edemeyiz

Bakan Bülent Arınç, ‘’Biz bir devlet olarak ve varlığını da kabul ettiğimiz bir devlete karşı her şeyi bir anda yok farz edemeyiz. Yani hissiyata kapılarak, ‘ben seni defterden sildim.’ Bu devlet geleneklerimizde olacak bir şey değil’’ dedi.


SON GAZZE ŞEHİDİMİZİ DE UĞURLADIK

İSRAİL'İN Gazze’ye insani yardım götüren gemilere saldırısında vefat eden gazeteci Cevdet Kılıçlar İstanbul’da, İbrahim Bilgen Siirt’te, Ali Haydar Be

Yalçınkaya: Meclis Anayasaya sadık kalmalı

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ‘’TBMM yetkilerini kullanırken ve bu kapsamda Anayasa’yı değiştirirken Anayasa’nın koyduğu kura


  İsrail, yarın Ankara’da lânetlenecek

SİVİL toplum kuruluşları tarafından organize edilen “Katil İsrail’i Protesto, Gazze’ye Özgürlük” mitingi, yarın Ankara’da yapılacak.


  MAZLUMDER’den İsrail’e suç duyurusu

MAZLUMDER Ankara Şubesi, Gazze’ye yardım götüren gemilere uluslararası sularda saldıran İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


  Cinayet siyasî değil, münferit

HATAY'IN İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese’nin katil zanlısı Murat Altun'un avukatı Cihan Önel, olayın siyasi değil, münferit olduğunu söyledi.


  PAPA: CİNAYET TÜRKİYE’YE MAL EDİLEMEZ

KATOLİK dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Papalık Anadolu Temsilcisi ve Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Piskopos Luigi Padovese’nin öldürülmesiyle ilgili olarak, “Cinayet Türkiye’ye ve Türklere mal edilemez” dedi.


  Zulme uğrayana yardım ederiz

İHH İnsanî Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, insanlığın vicdanının ölmediğini bütün dünyaya göstermek için Gazze’ye yola çıktıklarını söyledi. “Gittik, yine gideriz.” diyen Yıldırım, “Aynı zulmü Müslümanlar Yahudilere yapsa yine insanî yardım konvoyumuzu derhal yola çıkartırız” ifadesini kullandı.


  Dink Ailesinin avukatı evinde ölü bulundu

Gazetecı Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dâvânın müdahil avukatlarından Hakan Karadağ, Fatih’teki evinde ölü bulundu.


  Gazeteci Nedim Şener’e beraat

Gazetecı Nedim Şener’in, ‘’Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları’’ adlı kitabında, ‘’terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterdiği’’ gerekçesiyle yargılandığı davada beraatına karar verildi.


  Polise 3 ilde 4 saldırı

Van’in Gevaş ve Mardin’in Nusaybin ilçeleri ile Hakkâri’de polis ekiplerine düzenlenen saldırılarda 3 polis memuru yaralandı.


  10 bin öğretmen atandı

MıllÎ Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 bin kadroya 9 bin 599 öğretmen atadı. Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğretmen atamaları dolayısıyla MEB Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen törendeki konuşmasında, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle başarılı bir şekilde yürüttükleri eğitim öğretim faaliyetlerine, bu atamaların taze bir kan getireceğini ümit ettiğini söyledi.


  Isparta, Bediüzzaman Mevlidine hazır

Isparta’da uzun bir aradan sonra geçen yıl yeniden düzenlenen Bediüzzaman Mevlidinin ikincisi yarın gerçekleştirilecek.


  Hac kesin kayıtları Pazartesi başlıyor

Dİyanet İşleri Başkanlığı’nda gerçekleştirilen 2010 yılı Hac kur'a çekiminin ardından ismi kur'ada çıkanlar 7 ve 18 Haziran tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini yaptırabilecekler.


  Minikler Kur’ân'ı güzel okumak için yarışacak

2009-2010 Eğitim Öğretim Yılının tamamlanmasına sayılı günler kala Kur’ân kursları da hazırlıklarını tamamlamaya başladı.


  Yüksekokul camiye kavuşuyor

BaşkanlIğInI Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’nun yaptığı Gediz Yükseköğrenim Yardımlaşma Derneği tarafından Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokul yerleşkesinde yaptırılacak olan 1000 kişilik Gediz Meslek Yüksekokulu Camii’nin temeli Rektör Prof. Dr. Güner Önce’nin de katıldığı temel atma töreniyle yapıldı.


  Çayeli’nden Çanakkale’ye

Rİze’nİn Çayeli ilçe merkezinde bulunan Hasan Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan bir grup, gezi düzenleyerek Çanakkale ve İstanbul’un tarihî ve turistik mekânlarını gezdi. Çayeli’nden yola çıkan öğrenci grubu, doğrudan Çanakkale’ye gitti ve Çanakkale savaşlarının yaşandığı mekânları gezdi.


  Google’a bir haller oluyor

Telekomünİkasyon İletişim Başkanlığının kararıyla Google’a ait bazı IP’lere ‘’hukuksal nedenlerden dolayı’’ erişimin engelleneceği öğrenildi.


  Yemeğini bitirmeyene ceza

Yemeklerİnİ israf eden müşterilerden bıkan bir Avustralyalı restoran sahibi, yemeğini bitirenlere yüzde 30 indirim uygulaması başlattı.


  İnsan haklar raporu açıklandı

Amerİkan insan hakları örgütü “Freedom House”, Myanmar, Kuzey Kore, Libya, Somali ve Sudan’ın, insan haklarına saygı konusunda “en kötü” olan ülkeler listesinin başında geldiğini bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.