25 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İskenderun’a saldıranlar İsrail askerleriydi

Öte yandan, ABD basının etkili haber sitelerinden World Net Daily'de de şok bir iddia yer aldı: “İskenderun’da deniz üssüne yapılan saldırı, PKK tarafından kiralanan İsrailli KUDO üyesi özel askerler tarafından yapıldı.”

31 MAYIS'TA, İskenderun’daki Deniz İkmal Komutanlığı’na saldırıyla ilişkin sorulara ABD’den cevap geldi. Bir internet sitesi, altı Mehmetçiği, İsrailli askerlerin şehit ettiğini öne sürdü

PKK, 31 Mayıs’ta İskenderun’daki Deniz İkmal Komutanlığı’na saldırı düzenlemişti. Verilen altı şehidin şoku geçmeden bu kez acı haber Akdeniz’den gelmişti. Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisi, İsrailli komandoların baskınına uğramış saldırıda 9 Türk vatandaşı öldürülmüştü. Üç saat arayla meydana gelen bu iki olay arasında bağ olduğu düşünülüyordu. Nitekim bu iddialar, ABD basınının etkin sitelerinden World Net Daily tarafından da dile getirildi. Sitede şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’de, deniz üssüne düzenlenen saldırı PKK tarafından kiralanan İsrailli özel askerler tarafından gerçekleştirildi. Saldırıyı düzenleyen İsrailliler’in Kuzey Irak’ta PKK’lı teröristlere eğitim veren “Kudo” adlı şirketin üyesi olduğu sanılıyor. Kudo, eski MOSSAD Başkanı Danny Yatom’un ortağı Shlomi Michaels tarafından kurulan bir şirket.”

Sitenin sahibi olan askeri güvenlik uzmanı Joseph Farah tarafından kaleme alınan yazıda “Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve yardımcısı Aslan Güner de bu şüpheler üzerinde yoğunlaşıyor. İkili, iddiaları ciddî bir şekilde değerlendiriyor” iddialarına da yer verildi.

SİTEYİ TEKZİP EDEN YOK!

İskenderun saldırısıyla ilgili önemli iddialarda bulunan site, hiç yalanlanmadı. Sitede, yayınlanan haberlerin tamamı doğru çıktı. Site, İsrail`in İran`ı denizden vurmak amacıyla Basra Körfezi’ne nükleer kapasiteli üç denizaltı göndermeye hazırlandığını yazdı. İsrail, haberi doğruladı. World Net Daily’in bir diğer iddiası El Kaide’nin siyanür gazı püskürtmeyi amaçlayan bir cihaz geliştirdiği yönündeydi. FBI haberi doğruladı. Site ayrıca ABD yönetiminin direniş grubuyla pazarlık yaptığını ve 2 milyon doları vererek gazetecileri serbest bıraktırdığını yazdı. İnternet gazetesi ABD’deki seçimlerde oyun oynanacak tek eyaletin Florida olduğunu belirtti. Bu iddia da doğrulandı. Sitede Bob Unruh tarafından kaleme alınan yazıda Dubai’de Hamas lideri Mahmud El Mabhuh’a yönelik suikastin MOSSAD tarafından yapıldığı kaydedildi.

World Net Daily adlı sitenin, 600 bin abonesi var. Her bir abone yıllık 100 dolar ücret ödüyor. Bu arada Farah yayınladığı bir raporda “Türkiye, Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya’da etkisini yeniden kabul ettiriyor ve Osmanlı’nın görkemini yeniden canlandırıyor” demişti.

25.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İskenderun’a saldıranlar İsrail askerleriydi

  İsrail ordusu, hergün savaş suçu işliyor

  Irak'taki nüfus sayımına itiraz

  Afganistan’da NATO askerleri azalınca, şiddet de azaldı

  Mübarek, Afrika’ya gitmiyor

  Bosnalı kurbanların cesetleri aranıyor

  Gazze'ye giden yardım gemisine Obama’nın kitabının adı verildi

  K. Kore: Nükleer savaşa hazırız

  Meksika’da toplu mezar

  Arabistan’da sel: 14 ölü

  Yunanistan, orman yangınlarına teslim

  Filipinler’de büyük deprem

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.