03 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik


03.08.2010


CEP TELEFONUYLA BİLGİSAYARI, AÇMA-KAPAMA-KONTROL

PROJENİN AMACI:

Kapalı olan ev veya iş yerlerindeki kişisel bilgisayara uzaktan erişerek açmak, kapamak ve kontrol edebilmek.

PROJENİN HEDEFİ:

Sürdürülebilir ve geliştirilebilir alanda yaptığım elektronik devre sayesinde yakın bir zamanda evdeki veya iş yerindeki bütün elektrikli araç ve donanımları açma, kapama ve kontrol işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Bu proje sayesinde gizlilik veya unutma gibi sebeplerle kişisel ev ya da ofis bilgisayarında kalan bilgilere o bilgisayarın yanına gitmeden bilgisayarı uzaktan başlatarak, kontrol ederek ve kapatarak istenen bilgilere rahatça ulaşabilme imkânı sağlayacaktır.

PROJENİN HAZIRLANIŞI:

Öncelikle cep telefonunun titreşim bağlantısından bir kablo çıkarıp bu kabloyu role transistör pilden ve iki adet led'den oluşan devreyle birleştiriyoruz. Daha sonra devrenin diğer ucunu bilgisayarın power düğmesinin kablolarıyla birleştirip diğer bir cep telefonuyla bilgisayarımıza bağladığımız telefona çağrı bırakarak her yerden evdeki veya işyerinizdeki bilgisayara bu devreyle kontrol edebilirsiniz.

 

Editörün Not’u: Projeyi bilişim sayfasına gönderen, Hulusi kardeşimizi, bütün ekip arkadaşlarımız adına kutluyor. İleri ki dönemlerde kendini geliştirerek daha güzel ve faydalı çalışmalarını beklediğimizi belirterek hayırlı muvaffakiyetler diliyoruz. ( M.Z.)

Hazırlayan: HULUSİ KARABİBER

03.08.2010


Risâle-i Nur Müzakere ve iştirak sitesi

Risaleforum.net

UZUN zamandır Faaliyette olan RisaleForum.net Sitesi Yapılan son düzenlemeler nihayetinde Görsel ve İçerik olarak yeni bir boyut kazandı. Sitede Online olarak Risâle-i Nur Külliyatı’nı Lügatli olarak okuyabilir Sitede Kur'ân-ı Kerim okuyabilirsiniz.

Ayrıca son yenilikler neticesinde Ramazan’ın yaklaşması münasebetiyle Siteye 81 İl’i kapsayan geniş muhtevalı bir İmsakiye eklenmiştir.

RisaleForum.net Sitesinde Risâle-i Nur Külliyatı ve onun bünyesinde yazılmış eserler istişare edilmektedir. Risâle Forum 59 Adet birbirinden Farklı ve Güncel Kategoriden oluşmakta olup Risâle-i Nur'dan İslâma Fıkıha Dinler Tarihinden Sosyal Hayat ve Eğitime kadar geniş bir muhteva bünyesinde muhafaza etmektedir. Risâle Forum Hali Hazırda 26.000 olan üye sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Ayrıca Sitede devamlı düzenlenen Risâle-i Nur muhtevalı Yarışma ve Organizasyonlarla Risâle-i Nur Külliyatı ile yeni tanışmış kardeşlerimizi şevklendirilmekte

Dereceye giren Yarışmacılara Risâle-i Nur muhtevalı çeşitli hediyeler verilmektedir. 3 Aylar ve akabinde gelecek olan Ramazan ayı münasebetiyle yapılmakta olan Hatm-i Şerif Kampanyaları da Risâle Forum’da devam etmektedir.

03.08.2010


Bunları biliyor musunuz?

lRadyo, televizyon ve İnternet’in bulunuşundan itibaren, 50 milyon kullanıcıya ulaşmak için geçen süre incelendiğinde; radyo için 38 yıl, televizyon için 13 yıl iken, İnternet için sadece 5 yıl aldığını,

lİnternet’in Türkiye’ye 1994 yılında geldiğini ve geldikten sonra Türkiye’de İnternet’in kullanımının hızla yaygınlaşmaya başladığını,

lİnternet bağlantılı bilgisayarların yaklaşık üçte birinin “spyware” olarak adlandırılan casus yazılımlar ve truva atlarıyla dolu olduğunu,

l972 yılında, Ray Tomlinson tarafından elektronik posta ARPAnet’e uyumlaştırıldığını ve kullanıcı adı ve adresini birleştirmek için, birçok sembol arasından “@” sembolünün seçildiğini,

l1993 yılında, İnternet tarihi açısından çok ileri bir gelişme olarak görülen, ilk grafiğe dayalı tarayıcı Mosaic, Marc Andreessen ve ekibi tarafından geliştirildiğini,

l1998 yılında, Microsoft’un Windows 98 sürümü işletim sisteminin, İnternet tarayıcısı ile masaüstü kişisel bilgisayarlara iyi entegre olduğunu, bu sayede İnternet’in çok hızlı yayılmaya başladığını.

( Kaynak: tr.wikipedia.org)

03.08.2010


Opera tarayıcısı hakkında ne dediler?

Dünyanın en çok kullanılan 5 web tarayıcısından birini herkes belirli sebeplerden dolayı üste tutuyor. Bu hafta Opera Şirketinin tarayıcısı Opera hakkında söylenenleri sizin için derledik…

l4 ay önce keşfettim ve inanamadım arkadaşlar.. Bu nasıl birşey ya! Nette gezmek bu kadar konforlu olmamıştı…

lŞu anda kullanmakta olduğum ve herkese tavsiye edebileceğim bir tarayıcı. Sanki Torostan (İE) Avensise (opera) binmişim, o derece yani.

lOpera tanıştıktan sonra vazgeçemediğim bir alışkanlığım oldu. Herkese tavsiye ederim çok kullanışlı ve hızlı.

lGüzel özellikleri olsa da, Firefox’un eline su dökemeyecek program.

l Aşkım! Yegâne süper browserim. Böyle bir program bilgisayar dünyasında ender görülür. Özellikleri sınırsızdır, say say bitmez. Buna rağmen bilgisayarı kasmaz. Internet Explorer’i zaten browserden saymıyorum da Firefox bile yanına yaklaşamaz. Ama çoğu insan operayı bilmez. En üzücü yanı bu.

l Operaya rakip tanımam elektrikler kesilse bilgisayar bozulsa, hatta kıyamet kopsa operayı tekrar açtığında son açtığın sayfayı görebiliyorsun. Operayı hepinize tavsiye ederim. Hem Türkçe hem tam sürüm hem de YENİ …

l 2004 yılından beri bilgisayar kullanıyorum. Hepsini denedim. Hem kaliteli ve kullanımı rahat Opera.10.50’u buldum. Gerçekten kullanmasını bilenler için süper OPERA. ŞİMDİLİK BİR NUMARA!

l Opera’yı çok seviyorum. Olay bundan ibaret. Kimsenin avukatı değilim. Gelecekte OPERA’dan daha iyisi çıkarsa onu savunurum. Ben birşeye körü körüne bağlanmam. Tabularım yoktur.

lGüzel bir browser olmasına rağmen Firefox’a değişmem!

03.08.2010


CEBİNİZİ NURLU BİR KÜTÜPHANE YAPIN

CEP telefonunuza Repligo adlı kitap okuma programını yükleyip birçok kitabı cebinizden okuyabilirsiniz.

İşte okuyabileceğiniz kitaplardan bazıları: İslâm İlmihali, Kutubu Sitte, Kâinatın Efendisi (asm), Kur'ân-ı Kerim, Hadisler, Risâle-i Nur (Repligo), Cevşen Meali, Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?... Repligo programı Symbian desteki bütün cep telefonlarında çalışır. Ayrıca Repligo

programı olmayanlar için .txt formatında yüzlerce kitabı da yükleyebilirsiniz. İstediğiniz kitapları ve Repligo programını “http://tiny.cc/vle1i”

adresinden indirebilirsiniz.

03.08.2010


Link Turu

lwww.whichloadsfaster.com - sitesi ile herhangi iki siteyi karşılaştırabiliyorsunuz. Site ayrı ayrı yükleme hızlarını ‘ms’ cinsinden göstermenin yanı sıra oranları da gösteriyor. Bu sayede hız farkını daha iyi anlamak mümkün.

l TTNet’in ADSL hızınızı test edebileceğimiz bölümünden hızınızı test etmişsinizdir. http://www.hizinitestet.com/ ve http://www.speedtest.net/  sitelerinden de çok basit bir şekilde adsl hızınızı teste tabi tutabilirsiniz.

Facebook sayfalarımız:

YENİ ASYA

www.facebook.com/yeniasya.nur

GENÇ YAKLAŞIM

www.facebook.com/gencyaklasim

BİZİM AİLE 

www.facebook.com/bizimaile

CAN KARDEŞ  

www.facebook.com/cankardes.nur

ELİF EKİ 

www.facebook.com/elifeki

BEDİÜZZAMAN VAKFI 

www.facebook.com/bediuzzamanvakfi

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM  www.facebook.com/zalimlerecehennem

BEN DİNDAR BİR CUMHURİYETCİYİM  www.facebook.com/dindarcumhuriyetci

CEVSEN.DE 

www.facebook.com/cevsen.de

SORULARLA SAİD NURSİ  

www.facebook.com/sorularlasaidnursi

FIKIH.İNFO  

www.facebook.com/fikih.info

MUHABBET FEDAİLERİ 

www.facebook.com/yeniasyaforum

EURO NUR

www.facebook.com/euronur

HER EVE RİSALE-İ NUR,

HER EVE BİR YENİ ASYA GAZETESİ   

www.facebook.com/Hereverisaleinur

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ  

www.facebook.com/azizustad

YENİASYA BİLİŞİM SAYFASI 

www.facebook.com/yeniasyabilisim

03.08.2010


Facebook sayfamızda yarışmalar devam ediyor

SAYFAMIZDA "Keçeli Bilgi Yarışmaları” düzenliyoruz. Sorular, Risâle-i Nur’dan ve Bilgisayar-İnternet’ten seçiliyor.

Yarışmayı kazanan “Keçeli Robo” ile fotograf çekilme ödülünü kazanıyor. Facebook sayfamızda haberlere yorum yapabilir, bazı haberlerimizi video olarak izleyebilirsiniz. Ayrıntıları : www.facebook.com/yeniasyabilisim sayfamızdan görebilirsiniz...

03.08.2010


Sallandıkça şarj olan pil

BROTHER Industries, geliştirdiği yeni pil teknolojisiyle pillerin olduğu yerde hiçbir aparata gerek olmaksızın şarj olmasını sağlayacak.

Pillerin şarj olabilmesi için sağa sola birkaç kez sallanması yeterli olacak. Böylece kumandanızın içerisinde bulunan pili düşünelim. Kumandayı elinizle sağa sola bir süre salladığınızda kumandanın içerisindeki pil tekrar doluyor ve bu şekilde pil değiştirme derdi ortadan kalkıyor. Ürün Tokyo’da, teknoloji fuarında lansmanını yapmaya başladı.

03.08.2010


Sony Vaio laptopları piyasadan topluyor

SONY yaptığı açıklamada yaklaşık 535,000 adet Vaio laptop’u aşırı ısınma problemleri dolayısıyla tamir etmek için toplamayı planladıklarını belirtti.

Şirket yetkilileri, bazı ünitelerin şeklini değiştiren, aşırı ısı oluşturan sıcaklık kontrol sistemi’nde bir hata olduğunu belirtti. Japonya dışındaki bazı ülkelerden 39 şikâyet aldığı öğrenildi.

03.08.2010


Sanal âlemin çakma siteleri

DÜNYANIN dört bir yanından her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği internet sitelerinin orijinal adlarıyla benzerlik gösteren çok sayıda alan adı bulunuyor. Yaygın ve isim yapmış web sitelerinin orijinal adlarında harf azaltma, arttırma, harflerinyerlerini değiştirme veya telâffuzundan faydalanılarak orijinalini hatırlatacak şekilde oluşturulan çok sayıda alan adı (domain) yer alıyor.

Sanal âlemden, ‘’google’’, ‘’facebook’’, ‘’twitter’’ ve ‘’hotmail’’ gibi milyonlarca kişinin ziyaret ettiği sitelerin orijinal isimlerini hatırlatacak çok sayıda alan adı bulunurken, orijinal isimlerin aynı kaldığı, sadece uzantıları değişik, çok sayıda çakma web sitesi de hizmet veriyor.

‘’Guugle’’, ‘’feysbuk’’, ‘’tivitir’’, ‘’yaaaho’’, ‘’mikrosoft’’, ‘’maynet’’, ‘’superonlayn’’, ‘’netlok’’ ve ‘’mayspeys’’ bu şekilde oluşturulan ilginç alan adları arasında yer alıyor. (aa)

03.08.2010


PROGRAM TANITIMI

BU hafta sizlere Dijital fotoğraf albümlerinizi organize etmenin en kolay yolu olan Fotoğraf Yöneticilerden bahsetmek istiyoruz.

Bunların başında Picasa Google, Inc., www.picasa.com geliyor.

 Picasa ile fotoğraflarınızı, Windows dosya ağacında bulunması gerekmeyen sanal albümlerde toplayabilir Timeline aracı sayesinde, bu albümler altındaki resimleri kronolojik sırayla listeleyebilirsiniz.

 Picasa’yı kurduktan sonra ilk çalıştırmanızda, sabit diskinizdeki fotoğraflar otomatik olarak taranacak ve Picasa’nın çok amaçlı veritabanında saklanacaktır.

Fotoğraflarınızı arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşmak için birçok alternatif de mevcut.

 Bir diğeri de Preclick Silver Photo Organizer Preclick Corp. www.preclick.com

 Preclick, Picasa kadar olmasa da göz atmaya değecek başka bir program. Picasa gibi, içerdiği araçlar sebebiyle kullanıcılar tarafından hızlıca öğrenilebilecek bir fotoğraf yöneticisi.

Program da organizasyon sekmesinde dosyalarınızı taşıyabilir sanal bir albüm altında toplayabilir, sıkıştırabilir veya çeşitli anahtar kelimelerle etiketleyebilirsiniz.

03.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.