29 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Otobüs molalarına Ramazan ayarı

TATİLCİLER, turizm operatörleri, otellerin yaz sezonuna denk gelen Ramazan ayına özel hazırladığı kampanyalarına ilgi gösterirken, otobüs seferlerinin doluluk oranlarında büyük dalgalanmalar gözlenmiyor.

Metro Ticarî ve Malî Yatırımlar Holding A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Bilgiseven, bu yıl geçen yıl Ramazan ayını göz önünde bulundurarak sefer sayılarını ve saatlerini düzenlediklerini kaydetti. Bilgiseven, Ramazan ayında oruçlu olan yolcuları düşünerek iftar ve sahur saatine denk gelen seferlerde yolculara özel ikramlarda bulunduklarını anlatan Bilgiseven, Doğal olarak Ramazan ayında tatil yörelerine yapılan seferlerin taleplerinde azalma gözlendiğini dile getirdi. Bilgiseven, şunları söyledi: "Yolcularımız seyahatlerini genellikle iftar ve sahur saatlerine göre ayarlıyor ya da uzun yolculuklarda iftar saatinde nerede olacaklarını bilmek istiyorlar. Biz de yolcularımızın tüm taleplerini değerlendirerek sefer saatlerinde, mola yerlerinde ve sefer sayılarında gerekli düzenlemeleri yapıyoruz.’’

29.08.2010


 

Bitlis, başarıyı kalıcı hale getirmek istiyor

İki yıldır şehirde ‘’Gelişim İçin Değişim Projesi’’ni uyguladıklarını anlatan Korkmaz, şöyle konuştu: ‘’Bu proje kapsamında öğrenci, öğretmen ve veli konularını iyice değerlendirdik.

Bu konuda herkes üzerine düşen görevi iyi bir şekilde yerine getirdi. Bu yerleştirme sonucu başarımızı gösteriyor.’’ Öte yandan bu yıl ki LYS’de TS grubunda Türkiye birincisi, MT’de Türkiye 30’uncusu, MF’de ise Türkiye 61’incisi olduklarını açıklayan Korkmaz, bu yükselmeyle yerleşme oranının paralel olduğunu bildirdi. Korkmaz, başarıyı sağlamak için, öğretmen, öğrenci ve velilerle birlikte hareket ettiklerini söyledi.

29.08.2010


 

Ya tedavi olursun, ya da hapse girersin

ISPARTA Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Cenk Arslan, yılbaşından bu yana, uyuşturucu kullanmaktan dolayı haklarında dosya bulunan 55 kişinin tedavi ettirildiğini bildirdi.

Arslan, yaptığı açıklamada, yılbaşından bu yana uyuşturucu kullanmaktan dolayı hakkında dâvâ açılan 170 kişiden 55’inin tedavisinin tamamlandığını söyledi. Uyuşturucu kullanmaktan hakkında dâvâ açılan kişilerin tedavi edilmeleri için Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi’ne yönlendirildiğini belirten Arslan, bu kişilerin Isparta Devlet Hastanesine gönderildiğini aktardı. Tedavileri tamamlananların bir yıl da Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce takip altında bulundurulduğunu, iyileşip iyileşmediklerinin kontrol edildiğini anlatan Arslan, ‘’Bağımlılıktan kurtuldukları kesinleştiyse ve gerçekten artık uyuşturucu kullanmıyorlarsa haklarında açılan dâvâ düşüyor. Ama denetimler sırasında herhangi bir ihlâl gördüğümüzde davaları devam ediyor ve haklarında 1-2 yıl arasında hapis kararı çıkabiliyor’’ diye konuştu. Uyuşturucu kullanıp, tedavi olanların ağırlıklı olarak 20 ile 35 yaş grubunda olduğuna işaret eden Arslan, 17 ve 60 yaşında da uyuşturucudan dolayı tedavi olanların bulunduğunu kaydetti. Arslan, tedavi konusunda yüzde 90’lık bir başarı sağlandığını bildirdi.

29.08.2010


 

Elektromanyetik dalga,radyasyon ile karıştırılıyor

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Alkan, baz istasyonları konusunda Türk halkının yeterince bilinçli olmadığını, bu yüzden gereksiz panik yaşandığını belirterek, ‘’Türkiye’de baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalga, radyasyon ile karıştırılıyor’’ dedi.

Alkan, Adana ve Mersin’deki baz istasyonları denetimini gerçekleştirdikten sonra yaptığı açıklamada, 1990’lı yıllardan itibaren Türkiye’de yoğun olarak kullanılan cep telefonu abone sayısının 100 milyona doğru ilerlediğini, baz istasyonu sayısının ise 45 bini geçtiğini bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından 40 V/M olarak belirlenen baz istasyonları limit değerlerinin Türkiye’de 10 V/M olarak uygulandığını ve bu sınırlar içinde kalındığı sürece insan sağlığı ve çevreye hiçbir olumsuz etkisinin bulunmadığını vurgulayan Alkan, şunları söyledi: "Baz istasyonları ve sağlığa etkileri konusunda halkımız yeterince bilinçli değil. Türkiye’de baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalga, radyasyon ile karıştırılıyor. Bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek için yoğun bir eğitim çalışması başlattık.’’

Alkan, şöyle devam etti: "Baz istasyonlarını şehir dışına çıkarmak demek, şehir ekonomisini bitirmek demektir. Bunun yanı sıra, cep telefonunun kullandığı yer ile baz istasyonu ne kadar uzak mesafedeyse yaydığı dalganın gücü o kadar fazla oluyor. Yani baz istasyonlarını şehir dışına çıkarılması sinyal sırasında güç zorlaması olacağından insan sağlığına olumsuz etki yapar.’’

29.08.2010


 

Rize’de cenazeler toprağa verildi

Rize’de önceki gün yaşanan sel ve heyelanda ölen 12 kişi doğdukları yerlerde toprağa verildi. 6 kişilik Kopuz ailesi Çayeli’nde, Sonay ile eşi Serdar Pehlivan, Güneysu ilçesinin Gürgenli Köyü’nde, Osman Kutay ve Fazile Efil’in Gündoğdu beldesinde, Sevban Taşkıran da Gündoğdu beldesine bağlı Veliköy’de toprağa verildi. Adıyamanlı olan Tahir Akat’ın cenazesi de, memleketine gönderildi.

Selin enkazı kaldırılıyor RİZE’NİN Gündoğdu beldesinde önceki akşam etkili olan sağanak dolayısıyla meydana gelen ve 12 kişinin öldüğü heyelanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT ve belediye ekipleri ile vatandaşlar, kayıp Salim Bilgin ile Havva Kopuz’u arama çalışmalarına da yeniden başladı. İş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmaları sürdürülürken, bir yandan da vatandaşlar ev ve iş yerlerini temizliyor. Belediye ekiplerince de temiz su ihtiyacı tankerlerle halka su dağıtılarak karşılanıyor.

Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, heyelan bölgesinde araçlarla ulaşılamayan yerlere yaya olarak giderek sağlık sorunu bulunan vatandaşlara müdahale ediyorlar. Ayrıca diyaliz hastaları da ikametlerinden alınarak hastanelere götürülüyor. Yiyecek ve iaşe ihtiyacı olan vatandaşlara da bu ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımcı olunuyor.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Bu arada hastanelerde tedavi altında olan ve heyelan dolayısıyla yaralanan 6 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Rize’nin merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde önceki akşam sağanak sonucu meydana gelen heyelanlarda Servan Taşkıran, Fazile Efil, Akif Kopuz, Tahir Akat, Osman Kutay, Akif Ahmet Kopuz, Muhammet Kopuz, Vildan Kopuz ve Meliha Kopuz, Sonay ile eşi Serdar Pehlivan ve Hüsniye Kopuz ölmüştü. Kayıp olan Salim Bilgin ile ailesinin kendinden haber alamadığını belirttiği Havva Kopuz ise aranıyor.

29.08.2010


 

Erdoğan, heyelan bölgesini inceleyecek

RİZE Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, heyelan sonrası mağdur durumda olan vatandaşlar için her türlü imkânı seferber ettiklerini söyledi.

Hacımüftüoğlu, heyelanın ardından yürütülen enkaz kaldırma çalışmalarını incelemek için geldiği Gündoğdu beldesinde gazetecilere açıklama yaptı. Beldede sel ve heyelanların ardından hasar tesbit ve enkaz kaldırma çalışmaları ile kayıp olan kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Hacımüftüoğlu, ‘’Beldede 30’un üzerinde oturulamayacak durumda ev bulunmakta. Heyelandan olumsuz etkilenen araç sayısı ise henüz belirlenemedi’’ dedi. Valilik olarak mağdur durumda olan vatandaşlar için her türlü imkânı seferber ettiklerini, öğretmenevi, otel ve diğer kurumlarda yer ayırdıklarını anlatan Hacımüftüoğlu, ‘’Ancak ailelere komşuları ve akrabaları sahip çıktı. Bizim de arzu ettiğimiz durum budur. Böylesi daha güzeldir. Çok güzel bir dayanışma örneği verilmekte’’ diye konuştu. Heyelan sonrası Valiliğe 1.5 milyon lira gönderildiğini vurgulayan Hacımüftüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Pazartesi günü Rize’ye gelerek heyelan bölgesinde incelemelerde bulunacağını bildirdi. Bir gazetecinin, çocuklarının kayıp olduğunu iddia ettiği Havva Kopuz’un durumuyla ilgili sorusuna ise Hacımüftüoğlu, ‘’Kayıp olduğuna dair çok kesin kanıtlar şu anda yok. Bunun için kesin kayıp statüsünde değerlendiremiyoruz. Ama haber alınamadığı doğrudur’’ dedi. Heyelanda ölenler dün Rize'de toprağa verilirken Adıyamanlı olan Tahir Akat’ın cenazesi, memleketine gönderildi.

29.08.2010


 

Tokat’ta feci kaza: 2 ölü, 45 yaralı

TOKAT’TA tarım işçilerini taşıyan midibüs ile kamyonun çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, domates tarlalarında çalıştırılmak üzere Amasya’nın Sarılan Köyünden Tokat’a tarım işçisi taşıyan Dursun Çakal (33) yönetimindeki 05 EU 523 plakalı midibüs ile aynı yönde giden Muharrem Ballı (41) idaresindeki hırdavat malzemeleri yüklü kamyon, Tokat-Turhal karayolunun Kalaycık Köyü yakınlarında çarpıştı. Ana yoldan tarlaların bulunduğu talî yola dönerken arkasından gelen kamyon ile çarpışan midibüs yol kenarına, kamyon ise tarlaya devrildi. Kazada Akgül Elmacı (46) ile Sefer Çakal (63) öldü, ilk belirlemelere göre 45 kişi yaralandı.

29.08.2010


 

Çay paketinde 3 kilo toz esrar bulundu

AĞRI’DA bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, çay paketlerine gizlenmiş 3 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Van’dan İstanbul’a giden yolcu otobüsünü Şeker Kavşağı’nda durdurdu. Kontrollerde otobüste yolcu olarak bulunan H.S. ve S.S’ye ait bagajlarda çay paketlerine gizlenmiş 3 kilogram toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili H.S ve S.S’nin gözaltına alındığı bildirildi.

29.08.2010


 

930 kilo veremli et ele geçirildi

NİĞDE’NİN Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Beldesinde 18 bin TL değerinde 930 kilo veremli et ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, kaçak et ihbarını değerlendiren Jandarma ekipleri E. U. isimli kişinin evinin bahçesinde arama yaptı. Yapılan aramada ölü hayvanlardan elde edilmiş 930 kilo et ele geçirildi. Olayda adı geçen E. U. ile çevre köylerden ölü hayvan toplayan H. B. ve piyasaya sürülmesine yardımcı olan N. K. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bor İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından kontrol edilen etlerin veremli olduğu tesbit edildi. Ele geçirilen etler Kemerhisar Belediyesi tarafından imhaedildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

29.08.2010


 

Orman yangını Isparta sınırını aştı

Antalya’nin Aksu ilçesine bağlı Karaöz beldesi yakınlarında Perşembe günü başlayan orman yangını Isparta ve Burdur sınırını aştı.Antalya’nın Aksu ilçesinde önceki gün başlayan orman yangını gece boyunca devam etti.

Gece Burdur’un Bucak ilçesi sınırına kadar dayanan yangınla mücadeleye sabahın ilk ışıkları ile birlikte havadan da başlandı. 4 uçak ve 9 helikopterin havadan müdahale ettiği yangına karşı Antalya’nın yanı sıra Muğla, Denizli, Adana, İzmir, Karabük, Mersin orman bölge müdürlüklerine bağlı ekipler mücadele veriyor. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da yangın bölgesine giderek, Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan ile birlikte söndürme çalışmalarını inceledi. Bir arazi taşıtıyla yanan bölgeyi gezen Vali Altıparmak, ilgililerden bilgi aldı. Altıparmak, yaptığı açıklamada, yangına güvenlik güçlerinin haricinde 600 kişilik bir ekiple müdahale edildiğini söyledi. Arazide, 65 arazöz, kapasitesi 20 tonunun üzerinde 14 su tankı, 4 amfibi uçak, 6 helikopterin, orman bölge müdürlüğünün koordinatörlüğünde çalıştığını ifade eden Altıparmak, “Yangın çok yüksek mertebede devam etmiyor. Tabana düşürüldü ama hala etkili, hala risk taşıyor. Dolayısıyla mücadele durmaksızın devam ediyor” diye konuştu. Yangının ilk çıktığında 100 hektarlık alanda etkili olduğunu hatırlatan Altıparmak, “Şimdi bununla beraber 500 hektarlık bir alanda parçalı olarak etkili. Yani tamamen yanmış alan değil bu 500 hektar. 500 hektarlık alanda mücadele ediyoruz” dedi. Altıparmak, yangında herhangi bir risk olmamasına rağmen zehirlenmelere karşı 8 yerleşim yerinin boşaltıldığını belirterek, ‘’Evler için ve canlı hayvan için risk yok’’ diye konuştu.

29.08.2010


 

İstanbul'da su kesintisi

İstanbul’un Başakşehir ilçesinin bazı semtlerine 31 Ağustosta 12 saat süreyle su verilemeyecek.

Su ve Kanalizasyon İdaresinden yapılan açıklamada, Bayramtepe-Kayabaşı Ana İsale Hattı’ndan Kayabaşı Toplu Konut Alanına branşman verilecek olması dolayısıyla 31 Ağustos salı günü 08.00 ile 20.00 saatleri arasında Bahçeşehir Kayabaşı ve Şamlar köyleri ile Tekstilkent Evleri’ne su verilemeyeceği bildirildi.

29.08.2010


 

İŞÇİLERİ TAŞIYAN MİNİBÜS YANDI

Bu arada, söndürme çalışmalarına katılan orman işçilerini taşıyan taşeron firmaya ait 07 NIY 46 plakalı minibüs, Kayadibi Köyünün üst sırtlarında alev sıçraması sonucu tamamen yandı.

Şoförün alevlerin içinden çıkartamadığı minibüste bulunan işçiler, son anda kendilerini dışarı atarak, alevlerin arasında kalmaktan kurtuldu.

29.08.2010


 

İzinsiz gösteriye 3 tutuklama

HakkÂri’nın Şemdinli ilçesinde çıkan olaylarda gözaltına alınan 10 kişiden 3’ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 21 Ağustosta terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen teröristlerin cenazesinin hastaneden alınması sırasında, polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 9 kişinin, İlçe Emniyet Amirliğindeki sorgusu tamamlandı. Sorgularının ardından güvenlik gerekçesiyle gece saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye çıkarılan 9 kişiden 3’ü, mahkemece tutuklandı. Bu arada, olaylarda yaralandıktan sonra gözaltına alınan bir kişinin, Şemdinli Devlet Hastanesindeki tedavisinin devam ettiği bildirildi.

29.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.