30 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Biriktirdikleri harçlıkları Pakistan'a yolladılar

Sel felâketinden sonra yaralarını sarmaya çalışan Pakistan’a yardımlar sürüyor.

Kardeş ülke Pakistan’ın yaşadığı sıkıntıya ortak olan Kahramanmaraşlı 12 çocuk da harçlıklarını toplayıp, Pakistan’daki selzedelere göndermeye karar verdi. Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi’ne giderek, kumbaralarındaki paraları boşaltan çocuklar, yaklaşık 350 lira tutarındaki yardımı, Pakistan’a ulaştırılmak üzere, dernek yetkililerine teslim etti.

Pakistan’da sel felâketinden dolayı yaşanan acıyı bir nebze olsun dindirmek için böyle bir yardım yaptıklarını söyleyen Medine Münevver Yılmaz, zor durumda olan çocukları sevindirmek istediklerini ifade etti. Ervanur Yörük, Pakistan’da felâketi yaşayan insanların durumuna kendilerinin de düşebileceğini belirtirken, Ünzile Bıyıklı da “Pakistan bizim kardeşimiz. Onlara yardım etmek bizim insanlık görevimiz. Onların durumuna biz de düşebilirdik. Allah’a binlerce kez şükretmeliyiz” dedi. Yardıma katılan diğer çocuklar da herkesi Pakistan’a el uzatmaya çağırdı.

Yapılan yardımlardan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga, “Pakistan, büyük bir felâket yaşıyor. Biz dost ve kardeş ülke olarak buna duyarsız kalamayız. Bu küçük yürekler, fevkalâde güzel bir davranışla kendi harçlıklarını oradaki sel felâketi mağdurlarına bağışlıyor. Ben bu gençleri tebrik ediyorum. Tüm halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya dâvet ediyorum” şeklinde konuştu.

BAĞCILAR'DA

YARDIM İFTARI

BağcIlar Belediyesince Pakistan’a yardım amacıyla düzenlenen iftar yemeğinde iş adamları tarafından 1 milyon TL’lik yardım taahhüdünde bulunuldu. Bağcılar Halk Sarayı’ndaki iftar yemeğinin ardından ilçede faaliyet gösteren iş adamlarına taahhüt belgeleri dağıtıldı. İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay’ın 200 bin TL ile destek verdiği kampanyada toplam 1 milyon TL’lik yardım taahhüdü alındı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hedeflerinin Ekim ayı sonuna kadar 2 milyon TL yardım toplamak olduğunu söyledi. Toplanacak yardımın ilk bölümünün Ramazan Bayramı’nın ardından, sel felâketine maruz kalan Pakistan’a ulaştırılacağını vurgulayan Çağırıcı, ‘’Kardeş ülke Pakistan’ın kadınları, Kurtuluş Savaşımızda yüzüklerini, bileziklerini, küpelerini satarak bize destek olmuşlardı. Şimdi vefa borcumuzu ödeme zamanı’’ diye konuştu. Öte yandan, Bağcılar Belediyesinin iftar çadırında çocuklara bin adet ‘’Pakistan’a yardım kumbarası’’ dağıtıldı.

30.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Biriktirdikleri harçlıkları Pakistan'a yolladılar

  İhsanoğlu Pakistan’da

  Çocuklara teravih sürprizi

  Çarşılarda Ramazan bereketi

  Araçlara yaya ayarı

  500 hektar orman alanı zarar gördü

  On bin kişi tarihî çayırda iftar yaptı

  ‘Şiddetli kuraklık’ Filyos Çayı’nı kuruttu

  Sesimizi duyan var mı?

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.