08 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Paket kapsamlı değişiklik içermiyor

TASAM, Anayasa Değişiklik Paketini Anlama Kılavuzu hazırladı. Paketin en kapsamlıları 1995 ve 2001’de yapılan değişikliklerden farksız olduğu görüşüne yer verilen kılavuzda, şöyle denildi: ‘’Bu paket de tıpkı diğerleri gibi kapsamlı bir değişiklikten uzak ve kısmî niteliklidir.”

TÜRK Asya Stratejik Araştırmalar Merkezince (TASAM) Anayasa Değişiklik Paketini Anlama Kılavuzu hazırlandı. Paketin en kapsamlıları 1995 ve 2001’de yapılan değişikliklerden farksız olduğu görüşüne yer verilen kılavuzda, ‘’Bu paket de tıpkı diğerleri gibi kapsamlı bir değişiklikten uzak ve kısmi niteliklidir” denildi.

TASAM hazırlıdığı kılavuzda, anayasaların hukuk kuralları hiyerarşisinin tepesinde yer aldığı, yapım tekniğinin ve kurucu aktörlerinin en az içeriği kadar önem taşıdığı belirtildi. 1982 Anayasasının yürürlüğe girdiği tarihten bu yana defalarca değişikliğe uğradığı anlatılan kılavuzda, 12 Eylülde halk oylamasına sunulacak maddelerin, bu değişikliklerin bir devamı olarak görülmesi, politik değil, hukuksal zeminde tartışılmasının daha tutarlı bir bakış açısı olacağı ifade edildi. Anayasa değişikliği maddelerine ve bunlara ilişkin açıklamalara yer verilen kılavuzun sonuç bölümünde, ‘’12 Eylül günü halkın göstereceği irade sadece politik değil, hukuksal bir irade olacak ve hukuksal sonuç doğuracaktır’’ denildi. Kamuoyunda sürecin politize edildiği yönünde algı oluştuğu anlatılan kılavuzda, buna iktidar ve muhalefet partilerinin referandumu bir güven oylamasına dönüştürmesinin sebep olduğu kaydedildi. Paketin en kapsamlıları 1995 ve 2001’de yapılan değişikliklerden farksız olduğu görüşüne yer verilen kılavuzda, ‘’Bu paket de tıpkı diğerleri gibi kapsamlı bir değişiklikten uzak ve kısmi niteliklidir. İlgili değişiklikler devletin ülke unsuru ya da devlet rejimine herhangi bir değişiklik getirmemektedir” denildi.

08.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bayram namazı saatleri

  Bayram trafiği ikazı

  Mezarlıklarda Kur’ân okuyacaklar için sınav yapıldı

  BİTSİN BU AYRIMCILIK

  KPSS’de 40 gözaltı

  Tek tip askerlikte kafalar karışık

  Sınır kapıları bayrama hazırlanıyor

  Hava Kuvvetlerinden F-4 açıklaması

  Paket kapsamlı değişiklik içermiyor

  Gündem yeni anayasa olsun

  PKK saldırıları din adamlarına yöneldi

  Tunceli’de 1 uzman çavuş şehit edildi

  Türkiye Felâkete sessiz kalmadı

  İzmir’de astsubay intihar etti

  Yargı tarafsızlığını kaybetti

  Referandum tartışması başka istikametlere kaydı

  Kılıçdaroğlu: Başkan disipline sevk edilecek

  Referandumda parmaklara mürekkep sürülmeyecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.