26 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

'Çobanyıldızı' KOBİ’lere yol gösterecek

Mıkro düzeydeki işletmeler ile KOBİ’lerde finansman yönetimi konusunda eksikliği fark eden katılım bankası Bank Asya, bu kesime danışmanlık konusunda yardım edecek ‘Çobanyıldızı’ programını başlattı.

Çobanyıldızı buluşmalarının ilki önceki gün Malatya’da gerçekleştirildi. Bu alanda büyük eksik gördüklerini kaydeden Bank Asya Genel Müdürü Cemil Özdemir, “KOBİ’ler yaptıkları işi çok iyi biliyor. Üretim ve pazarlama konularında başarılılar. Ancak finansmanı ikinci plana atıyor. Büyümeye başlayınca bu ihtiyaçlarını karşılamak için nasıl davranacağı konusunda bilinçli değil. Çobanyıldızı programı ile onlara yol göstereceğiz” dedi. Teşvik dendiği zaman akla bürokrasinin geldiğini ve girişimcilerin nereye nasıl başvuracağını bilmediğini belirten Bank Asya Genel Müdürü Cemil Özdemir, Çobanyıldızı ile bu sıkıntıyı da ortadan kaldıracaklarını söyledi. Cemil Özdemir, aynı şekilde Dünya Bankası ve AB fonlarına erişim konusunda da yol gösterileceğini kaydetti.

Teşviklerin birçoğunun yüzde 50 düşük maliyetli kredi ya da hibeden oluştuğundan bahseden Genel Müdür, hizmet verdikleri işletmeler yerine prosedürleri takip edeceklerini, teşvik alınması durumunda da dilerlerse yatırım maliyetinin diğer yüzde 50’sinin finansmanını kendilerinin yapacağını duyurdu. Bankanın 30 bin KOBİ müşterisinin dışında da isteyenler bütün şubelerden danışmanlık hizmeti alabilecek. Program, hukuki ve mali konulardaki danışmanlığın dışında, eczane finansman kredisi ve işyeri arsası alım kredisi gibi paketleri de içeriyor. Asya Asist Kart ile standart asistans hizmetlerinden yurtdışı fuar organizasyonlarına kadar birçok konuda hizmet verilecek.

Bugün itibarıyla 3 olan bölge müdürlüğü sayısını 7’ye çıkaracaklarını belirten Özdemir, “Şu an şubelerimizin 250 bin liraya kadar olan kredilere onay yetkisi var. Bölge müdürlükleri ise 1 milyon liraya kadar kredileri onaylayabiliyor. Bölge müdürlüklerimizi artırarak KOBİ’lerin kredi taleplerine de daha hızlı yanıt verebileceğiz” ifadesini kullandı. Özdemir, Çobanyıldızı toplantılarının başka illerde devam edeceğini bildirdi.

8 AYRI FİNANSMAN PAKETİ

Çobanyıldızı, işletme destek paketleri ve AsyaAsist ile KOBİ’lerin hayatını kolaylaştırıyor. Toplantıda Bank Asya’nın Çobanyıldızı bünyesinde sunduğu ürünlerden sektörlere özel 8 ayrı finansman paketinin (Turizm Destek Finansman Paketi, Tarım Destek Finansman Paketi, Üye İşyeri Destek Finansman Paketi, Franchising Finansmanı, Akaryakıt Bayii Destek Finansman Paketi, Eczacı Destek Finansman Paketi, Taksi Plakası Finansmanı, İşyeri ve Arsa Alım Destek Finansman Paketi.) yanı sıra KOBİ’lere özel olarak sunulan asistans hizmetleri olan AsyaAsist, AsyaAsist Platinum ve AsyaAsist Teşvik Takip hakkında da katılımcılara ayrıntılı bilgi verildi.

ÜMİT KIZILTEPE/MALATYA

26.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu’da kış hazırlığı

  Kanser tedâvisine az para harcıyoruz

  Uludağ’da 3 cm kar var

  Belediyeler sigara cezalarını uygulasın

  Kamu binaları engellilere göre dizayn edilecek

  İsrail’in ne yapacağı belli olmaz

  ERDOĞAN'A 'YILIN LİDERİ' ÖDÜLÜ

  SİVİLLER DARBE YAPMAZ

  GÜL: BAKANLAR YETKİLERİNİ KULLANDI

  Başörtülü öğrenciler AÖF’ye kayıt yaptıramıyor

  Yargıda modernleşme zorunluluk

  12 Eylül’e yeni suç duyurusu

  AKP neyi bekliyor?

  2-B’ye hız verildi

  KOSGEB desteğine rekor başvuru

  Elektrik dağıtımına 39 teklif

  Ücret dengesizliğine son verin

  Esnaf uzun tatile tepkili

  15 milyon çalışan 9 milyon emekli var

  Yaşını doldurup prim borcu olana iyi haber

  'Çobanyıldızı' KOBİ’lere yol gösterecek

  Japonya ile ekonomik işbirliğimizi güçlendirmeliyiz

  MÜSİAD: KOBİ’lere destek verilmeli

  Su kuyuları barıştırıyor

  Generalleri savundular

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.