"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mutfaktan: Damla çikolatalı kek

30 Mart 2018, Cuma 01:34
Tarifi veren: Hülya Çelik

Malzemeler;

l3 yumurta,

l1 su bardağı şeker,

lYarım su bardağı süt,

lYarım su bardağı sıvıyağ,

l1 paket vanilya,

l1 paket kabartma tozu,

l2 su bardağı un,

l1-2 yemek kaşığı un (damla çikolataya koymak için),

l100 gr damla çikolata.

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri 3-4 dk iyice çırpalım. (Köpürene kadar)

Daha sonra vanilya, sıvıyağ, sütü harcımıza koyup kısa bir süre çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilâve edelim, tekrar kısaca çırpalım.

1 kâsenin içine 100 gr damla çikolatamızı ve 1-2 yemek kaşığı unumuzu koyalım mı çikolatalarımız pişerken dibe çökmesinler.

Damla çikolatayı un ile beraber harca dökelim. Ve karıştıralım.

Keki pişireceğiniz kalıbı yağlayalım. Kek harcını kalıba dökelim.

170 derecede fırının orta katına koyalım.

35 - 45 dk pişirelim.

Ara ara kontrol edelim. Bıçak ile kekimizin ortasına batıralım, temiz çıkıyorsa kekimizi fırından çıkartıp biraz bekledikten sonra kalıptan çıkaralım.

Afiyet olsun. 

Etiketler: kek
Okunma Sayısı: 3115
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı