"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Önsezi nasıl meydana gelir?

Ali FERŞADOĞLU
01 Aralık 2016, Perşembe
Kâinatın santralı olan kalbini inkişaf ettirenler ve onun şifresini yakalayanlar, pek çok olay ve meseleleri sezebilir, anlayabilir.

Daha önce gördük; kâinatta cereyan eden olaylar, kalbimizde de yankılanır. Duygu ve kalp hâkimiyetini sağlayanlar, bu olaylardan haberdar olur.

Melek, cin, hayvan, bitki türleri dâhil kâinat var olan bütün elektro/biyo-manyetik dalgalar ve enerji boyutlarının bir santrali hükmündeki insan kalbi, elbette bitki ve hayvanlardan çok daha geliştirilebilir (sonsuz) bir sezgi potansiyeline sahiptir. “Önsezi” de diğer binlerce his, lâtife; zikir, duâ, ibadet, tefekkür, vecd (trans, derin gevşeme), riyazet ve motivasyonla geliştirilebilir. Bir tür fıtrî ilham olarak yeteneklerini öğrenerek geliştirildiği açıktır. Öyle olmasaydı, bütün insanlar da hayvan türleri gibi aynı davranışları, hareketleri sergilerlerdi.

Maneviyatı güçlü şahsiyetlerde, daha doğrusu nefsini temizlemiş, parazitlerden kurtulmuş, ulvî duygularını yüceltmiş kişilerde özellikle velîlerde önsezi fazla geliştiğinden onlarda bu his bir keramet gibi görülür. Çünkü onlar, tefekkür, ibadet, zikir ile akıl, zekâ, kalp gibi his ve duygularını inkişaf ettiriyor, duyarlılıklarını arttırıyorlar. Önsezinin oluşumuna telsiz, telefon, teleskop veya bilgisayar-internet örnek olabilir. Bu cihazları kullanıp haberleşme formasyonu kazananlar pekâlâ çeşitli yerlerle irtibat kurabilir, birçok şeyi kullanmayanlardan önce haber alır veya sezerler. 

Öte yandan, sıradan vatandaşlarda dahi bir çeşit velâyete mazhariyet var ki, doğru rüyada, evliya gibi, gizli ve geleceği dair şeyleri görürler. Zaten doğru rüyalar, önsezinin fazla gelişmiş şeklidir. Yani bilgisayarı, bir ilim adamı da kullanabilir, sıradan bir vatandaş da ondan istifade edebilir. 

Aradaki fark, sıradan insanların ruhunun bu sezileri uykuda hissetmesidir. Ruh, duyu ve duygu duyarlılığı, hassasiyeti ileri seviyelerde olanların gündüz de hissetmesinin sebebi, tefekkür, zikir ve duâ ederek duyularını kapatmaları ve duygularını bir mesele üzerinde odaklaştırarak olay ve eşyalarla irtibatlarını kesmeleri, şuurlarını kaybetmeden bir tür uyku haline bürünmeleridir. 

Okunma Sayısı: 4129
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • khk magduru

    1.12.2016 11:07:51

    Maşallah abi harika ... Duygularima tercüman olmussunuz. Ne ggüzel tespitler... Dersler.. Allah razi olsun. Bende de tekrar namaz ask u istiyaki meydana gelmesi için bu zaife dua buyurun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı