"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sosyal medyaya ailemizden fazla zaman ayırıyoruz

27 Aralık 2014, Cumartesi 23:02
'Ünye’den Dünya’ya AB İle Medya Açılımı' projesi kapsamında düzenlenen 'Medyada Yeni İletişim Teknolojileri' konulu eğitime konuşmacı olarak katılan İnternet ve Bilişim Medya Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, “Sosyal medyada günde 2,5 saat vakit geçiriyoruz.

Sosyal medyada vakit geçirdiğimiz kadar ailemizle vakit geçirmiyoruz.” dedi. 

'Dünyaya AB ile Medya Açılımı' projesi kapsamında, Ordu ve çevresinde görev yapan görsel medya mensupları başta olmak üzere işitsel, yazılı ve internet medyası mensuplarına yeni yayıncılık teknolojileri anlatıldı. Ordu TESK Otel'de düzenlenen eğitime; RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi Başkan Yardımcısı Necmi Kapıcı, Türkiye Medya ve İletişim Federasyonu Genel Başkanı Şakir Gürel, İnternet ve Bilişim Medya Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu İletişim Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci ile çok sayıda gazeteci ve televizyoncu katıldı. 

Eğitimin 3. gününde katılımcılara Türkiye’nin internetteki durumu, ne kadar ilgi gördüğü ve ne gibi tehlikelerle karşı karşıya kalınabileceği konusunda bilgiler veren İnternet ve Bilişim Medya Federasyon Başkanı Süleyman Basa, insanların yüzünü bile yıkamadan sosyal medyada vakit geçirdiğine dikkat çekerek, "Nüfusumuzun yarısından çoğu internet kullanıyor. İnternet kullanımında ise dünyanın başını döndüren rakamlara ulaşıyor. Sosyal medyada günde 2,5 saat vakit geçiriyoruz. Evde hanımınızla ya da çocuğunuzla bu kadar vakit geçiriyor muyuz? Ailenizle ne kadar vakit geçirdiğinizi düşünürseniz, ne durumda olduğumuzu anlarsınız. Maalesef ailemizle bu kadar vakit geçiremiyoruz.” diye konuştu. 

Basa, sözlerine şöyle devam etti. “Dünyada internet konusunda birçok araştırmada birinciyiz. Daha yüzümüzü yıkamadan sosyal medyaya giriyoruz. 39 milyon facebook hesabı var Türkiye’de. Çok büyük tehlikeler de içeriyor internet. Örneğin içerik olarak yasal olmayan bir paylaşımı retewet ettiğinizde siz de suçlu olabiliyorsunuz. İçerik konusunda Türkiye’de çok farklı bir durumdayız ama birçok konuda işlenen suçlar 2 ila 5 yıl arasında değişen yıllarda hapis cezası var. Mesela Türkiye’de kumar oynatmak yasak ama Kıbrıs’ta yasak değil. İnternete bu yönde bakarsak global olduğunu daha iyi görürüz. Yüzde yüz internetin kötüye kullanımının önüne geçilemiyor. Bunları söylerken interneti hiç kullanmayalım demiyoruz, güvenli kullanılabilir.” 

‘TANIMADIĞINIZI SOSYAL MEDYADA KABUL ETMEYİN’ 

Herkese Wifi şifresi verilmemesi gerektiğini söyleyen Süleyman Basa, internet üzerinden işlenen her suçta şifreyi veren kişinin sorumlu olduğunu ifade etti. Herkesin iyi niyetli olmadığını dile getiren Basa, "Her zilinize basanı içeri alıyor musunuz? Tabiî ki almıyorsunuz ama facebookta her isteği kabul ediyoruz. Fac hesap çok. Tanımadığınız insanları eklerseniz, bir yere gittiğinizde paylaşım yapıldığında hırsızlığa davetiye çıkartırsınız.” ifadelerini kullandı.

Programda 'Uydu Yayıncılığının Prensipleri, Dijital Yayıncılığın Analoğa Göre Farkı' konulu sunum yapan RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi Başkan Yardımcısı Necmi Kapıcı ise internetin yaygınlaşması ile paralel olarak yayınlarda çeşitliliğin arttığını söyledi. Türkiye’de yakın geçmişte sadece karasal yayın varken, kablo ve uydudan sonra IP ve Web Tv’nin internetle birlikte yaygınlaşmaya başladığını ve yayın çeşitliliğinin arttığını belirten Necmi Kapıcı, “Ülkemizde yayın analogla başladı ama daha sonra sayısala geçildi. Karasal sayısala hala geçemedik. Bunun önündeki en büyük engel uydu ortamının çok tercih edilmesi. İhalelerde sonuca ulaşabilseydik eğer karasal sayısala başlayabilecektik fakat olmadı. Bu konuda çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Web yayıncılığıyla ilgili RTÜK henüz lisans vermiyor, fakat bildirim esaslı çalışıyor.” açıklamasında bulundu.

Etiketler: sosyal medya, aile, ünye, wifi
Okunma Sayısı: 1541
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı