"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

500 bin kişi 2 milyon enginar satın aldı

03 Mayıs 2016, Salı 14:21
2. Uluslararası Urla Enginar Festivali ilçeye üç gün karnaval havası yaşattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen festivalde Urla’yı 500 bin kişinin ziyaret ettiği, 2 milyon enginar satıldığı açıklandı.

Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç festivalin Urlalı üreticiler için çok ciddi ekonomik yararının olduğunu belirtti. Üretici ile tüketicinin doğrudan buluşmasının üretici için çok önemli olduğunu belirten Kılınç "Urla Belediyesi yalnızca enginar üreticilerimiz için belediyenin yanında bir Pazar kurdu. Büyükşehir Belediyemizin getirdiği stantlarda 68 enginar üreticisi tezgah açtı. Bunun yanı sıra manavlarımız da çok sayıda enginar sattı. Festival boyunca 2 milyonun üzerinde enginar satışı sağlandı. Çiftçimiz, esnafımız çok mutlu" dedi.

Urla’da, 3 gün boyunca adeta insan seli yaşandı. Kara yolları genel müdürlüğünden alınan bilgilere göre Urla’ya festival boyunca yalnızca çevre yolu gişelerden 45 Bin araç girişi oldu. Türkiye’nin dört bir tarafından turların düzenlendiği festivalde yaklaşık olarak 500 Bin kişi Urla’yı ziyaret etti.

Cumhuriyet Meydanı, Mini meydan, Sanat Sokağı, Malgaca Pazarı ve Dere sokaklara kurulan stantlar geçen yıla oranla 2 kat artarak 800’e ulaştı. Enginarın ham halinin yanı sıra, çeşit eşit yemeklerinin yer aldığı stantlarda ayrıca takı, hediyelik eşya, giyim gibi ürünler de satışa sunuldu.

DHA

Etiketler: enginar, izmir, urla
Okunma Sayısı: 1291
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı