"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akyol: Böyle zarar görülmedi

17 Nisan 2024, Çarşamba 19:29
Gazeteci yazar Taha Akyol, Karar’da “818 milyar TL zarar!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Akyol, “818 milyar TL zarar! Bu rakam nedir? Bu rakam Merkez Bankası’nın 2023 yılı zararıdır. 1930’da kurulan Merkez Bankamızın tarihinde böyle bir zarar görülmemişti. İkinci Dünya Savaşı yıllarında bile… 1979, 1994 ve 2001 krizlerinde de görülmemişti! Kur Korumalı Mevduat (KKM) için mevduat sahiplerine ödenen kur farkının faturası bu. Bu akıl almaz zarardan daha önemlisi, zaman zaman dikkat çektiğim “zihniyet problemi”dir. Rasyonellik açısından yanlış olan politikalara “milli… yerli… İslami…” gibi manevi ve kültürel etiketler yapıştırılması… Yanlışı düzeltebilecek eleştirilerin ise “dış güçler, mandacılar” diye mahkûm edilmesi… Sonuçta o yanlışlar ülkemize zarar veriyor…” dedi. Öte yandan ANKA Haber Ajansı’na konuşan Başkentli bir vatandaş, “’Kur Korumalı Mevduat’ diyerek vatandaşa zulüm ediyorlar. Yoksuldan alıp zengine verdiler” dedi. Bir emekli ise “Merkez Bankası’nın içini boşalttılar. Boşaltınca bu hale geldi. Zaten çok kötü bir yönetim var. Türkiye, Türkiye olalı böyle bir yönetim görmemiştir” değerlendirmesini yaptı. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1948
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    19.4.2024 17:34:09

    Kendilerini ve yandaş şirketleri ve zenginleri Enflasyon Canavarından korumasını çok iyi beceriyorlar ve yükü fakir fukara Vatandaşların sırtına sarıveriyorlar! Yahu burası babanın çiftliği mi de, öyle har vurup harman savuruyorsunuz? Yazık değilmi bu zavallı Vatana ve Vatandaşlarına? Almanyada kemiksiz etin kilosunu 8 €uro'ya(8×34.50= 276) alabilirsiniz! Bizim Marketlerde 560, 600 TLye kemiksiz et! Yahu dünya tersine mi dönmeye başladı ne? Hem 10.000 TL emekli maaşıyla veya Avrupanın en ucuz Asgarî ücretiyle çalış, ücret al! Lakin Avrupadan yüzde yüz daha pahalı ET alıp yemeye çalış. Bu ne saçmalık, bu ne iş bilmemezlik! Yazıklar olsun Vatandaşları bu duruma MAHKUM EDEN SURATSIZ UTANMAZLARA! Yahu Vatandaşlarla dalga geçmeyin, yeter artık! Çekin gidin, nereye gitmek isterseniz! Cehennemin dinine kadar yolunuz var isteyene! Allah c.c yar ve yardımcımız olsun inşaallah, Amiiin. 🙌🌹🤲🌹❤😪😭😢🕊🕊🕊🌏🇹🇷🇵🇸🇵🇸

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı