"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Asgari ücret mutlaka güncellenmeli"

11 Haziran 2022, Cumartesi 22:52
Mayıs ayı itibarıyla açlık sınırı 6 bin TL’yi, yoksulluk sınırı da 19 bin 602 TL’yi aşmasına rağmen milyonlarca vatandaş 4 bin 253 TL’lik asgari ücretle alıyor.

Asgari ücret komisyonunda işçiyi temsil eden Türk-İş’ten “Belirlenen asgari ücret bir yıl devam edecek diye bir şart yok” açıklaması geldi.

Sozcu.com.tr’nin haberine göre; Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, “2022 asgari ücreti büyük bir artış yapıldı gibi sunuldu ama asgari ücret yılın daha ikinci ayındayken açlık sınırının altına geriledi. Dolayısıyla mutlaka asgari ücretin güncellenmesi lazım” dedi. Çerkezoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’de hayat gerçekten çok pahalı ama emek ucuz. Bu kadar yüksek enflasyonun olduğu bir dönemde asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi kayıpları karşılamaz.”

Okunma Sayısı: 930
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Halil

    12.6.2022 16:08:04

    Arkadaşlar. Asgari ücretin değil. Bu hükümetin yenilenmesi lazım. Daha anlamadınız mı ….Apır sapır giden bir yönetim ile yönetilemiyoruz .

  • Gültekin

    12.6.2022 10:56:27

    Asgari ücretin eridiğini yalnız uzmanlar değil sıradan insanlarda biliyor. Bakınız 1996/1997 yıllarındaki asgari ücretle 42 adet ev tüpü çok rahatlıkla alınabiliyordu, bugünkü değerlere göre alım gücü korunmuş olsaydı, 15.000.00(onbeşbin) TL. yakın bir ücret yapıyor. Bunu hükümetimiz niçin görmezlikten geliyor? bu siyasi istikrarı hükümetimiz zamlarla bozmasın ve devletimizi maceraya sürüklemesinler, bunun vebali onların olur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı