"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu çağrıyla dolar düşmez yükselir

04 Aralık 2016, Pazar 15:55
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dövizinizi bozun, altın alın” TAVSİYEsinin doları düşürmeyeceği, tersine yükselteciğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dövizinizi bozun, altın alın” önerisine tepki göstererek, “Cumhurbaşkanı sanki kasıtlı olarak doların yükselmesini istiyor. Çünkü önerdiği yöntemler doları düşürmez tersine yükseltir. Nitekim her getirdiği öneri de doları yükseltiyor, her konuştuğunda dolar yükseliyor. Örneğin Türkiye, altın ithalatçısı bir ülke. Altına talebin artması ithalatını dolayısıyla döviz talebini arttıracağından doları düşürmez tersine yükseltir” diye konuştu.

Yasemin Öney Cankurtaran, artan dolar kuruyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün Ankara’da yaptığı konuşmada “Dövizinizi bozdurup altın alın, dövizinizi bozdurup TL alın güçlensin” açıklamasının Türkiye’nin ekonomik gerçekleriyle bağdaşmadığını belirterek, “Erdoğan’a kim akıl veriyorsa doların düşmesi için değil, tersine yükselmesi için çalışıyor. Erdoğan sanki kasıtlı olarak doların yükselmesini istiyor. Çünkü önerdiği yöntemler doları düşürmez tersine yükseltir. Nitekim her getirdiği öneri de doları yükseltiyor, her konuştuğunda dolar yükseliyor. Örneğin Türkiye, altın ithalatçısı bir ülke. Altına talebin artması ithalatını dolayısıyla döviz talebini arttıracağından doları düşürmez tersine yükseltir. Erdoğan bu gerçekten habersiz olamaz. Daha sonra dolar konusunda da ekonomi danışmanları tarafından aldatıldık, Rabbim affetsin mi diyecek?” dedi.

Etiketler: dolar, tl, erdoğan, cankurtaran
Okunma Sayısı: 4632
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sevim

    4.12.2016 21:23:41

    doların yükselmesinden millet ve memleket faydalanıyor mu?Hayır. Peki yükselmesini kim ister? cevap basit,ülkenin kaynaklarını isteyen derinler ve doları olanlar

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı