"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Devletin eli vatandaşın cebinde

20 Ekim 2014, Pazartesi 12:05
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Her hizmeti ranta tahvil eden anlayış, kimlik kartlarından da kişi başına 18 lira rant elde etmeyi amaçlamaktadır" iddiasında bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, 1976 yılından beri kullanımda olan pembe ve mavi nüfus kağıtlarının Aralık ayından itibaren yerini yeni "Akıllı Kimlik Kartlarına" bırakacağını anımsattı.

Yeni kimlik kartları için her bir vatandaştan 18 lira bedel alınacağını belirten, Koncuk, devletin vatandaşına sunduğu hizmetlerin bir gelir kapısı olarak görülmesini eleştirdi. Koncuk, şu ifadeleri kullandı:

"Her hizmeti ranta tahvil eden anlayış kimlik kartlarından da kişi başına 18 lira rant elde etmeyi amaçlamaktadır. Yakın zamanda 78 milyona ulaşacak olan Türkiye nüfusu düşünüldüğünde yeni kimlik kartlarının toplam tutarı 1,4 milyar liraya ulaşacaktır. Memura, emekliye, asgari ücrete zam yaparken muslukları kısanlar, havuzları doldurmak için her olayı fırsata çevirme anlayışındadır."

Etiketler: yeni kimlik, kamusen
Okunma Sayısı: 2227
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı