"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekonomide alarm veren tablo

25 Mart 2024, Pazartesi 21:13
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin resmi istihdam verilerini açıkladı.

Buna göre, geçen yıl dar tanımlı işsizlik yüzde 9,4 olurken, geniş tanımlı işsizlik geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 22,8 olarak gerçekleşti. Artı Gerçek’in haberine göre istihdam edilenlerin sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre 880 bin kişi artarak 31 milyon 632 bin kişi, istihdam oranı ise 0,8 puan artarak yüzde 48,3 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,7 iken kadınlarda yüzde 31,3 olarak gerçekleşti. Bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında istihdam edilenlerin sayısı tarım sektöründe 171 bin kişi azalırken, sanayi sektöründe 48 bin, inşaat sektöründe 151 bin, hizmet sektöründe 852 bin kişi arttı. TÜİK’in verilerine göre, 2023 yılında tarım ve sanayide istihdam edilenlerin payı azalırken, inşaat ve hizmet sektöründe arttı. Üretim ekonomisi açısından alarm veren bu tablo, çalışanlar için de düşük ücretle, sendikasız hatta sigortasız çalışmak demek. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1067
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı