"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En kaliteli zeytinyağını üretiyoruz

30 Kasım 2016, Çarşamba
Turgut Gencal: “Bugüne kadar değerli müşterilerimizin çok büyük memnuniyetlerini işittik ve işitiyoruz. Çünkü en kaliteli üretimi yaptığımıza inanıyorum.”

GÜVEN ASA Zeytinyağı Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gencal ile “Zeytinyağı” üzerine konuştuk. Özellikle ürettiği zeytinyağının kalitesinin sebebini ve fabrikasının özelliklerine dair bilgiler aldık. Buyrun...

Bildiğimiz kadarı ile eski manifaturacı, kumaşcı ve Huzur Giyim’in kurucusu olarak biliyoruz. Peki, zeytinyağı işine nasıl girdiniz?

1968 senesinden beri işyerlerimizde ve evimizde zeytinyağı kullanıyorduk. Fakat bilmeyerek ayçiçek yağı ve mısır özü yağı da kullanıyorduk. Yalova’da bir bahçe satın aldık. Oraya zeytin ağaçları diktik. Zeytin ağaçları ile zeytinyağına karşı içimizde bir sevgi oluştu ve bir arkadaşımın vasıtası ile Edremit’e dâvet edildim. Beni Pelitköy’e götürdü. Oradan zeytin bahçeleri satın aldım. Sonra ise Pelitköy’de bir fabrika satın aldık. O fabrikayı 3 sene işlettik. Çok kaliteli yağlar elde ettik ve sattık. Fabrika binaları 70 sene evvel yapılmış yapılardı. Makinalarımız yeniydi, ancak bina eskiydi. Daha kaliteli daha modern bir fabrika yapmayı düşündük. Gömeç’deki fabrikayı kurduk.

Yeni kurduğunuz fabrikanın üretimdeki özelliklerinden bahseder misiniz?

Güven Asa Zeytinyağı Fabrikası olarak Türkiye’de hiçbir fabrikada olmayan 5 adet uluslar arası kalite belgelerine sahibiz. Bunlar ise IFS, BRC, Helal, ISO 9001:2008 ve 22000:2005 kalite belgeleridir. Türkiye’de hiç olmayan fabrikamızda çift yıkama yapılmaktadır. Bu da zeytinyağında çok olumlu sonuç vermektedir. Makinalarımız dünyada en çok tutulan Amenduni marka ve 2 fazlı çalışmaktadır. Karasu ve pirina problemimiz yoktur. Yine Türkiye’de hiç olmayan zeminden altı metre aşağıda her tarafı izolasyonlu ve porselen kaplı depomuzda çelik tanklarımız da dinlenmeye alınmıştır. Kışın 17 derece, yazın en çok 22 derecede koruma ve muhafaza altındadır. Hijyenik bakımından yine Türkiye’de zeytinyağı fabrikası olarak tektir. Fabrikamızda uluslar arası sertifikalı paslanmaz çelikten başka hiçbir kap göremezsiniz.

Zeytinlerimiz delikli kasalarda işletmeye alınır, çift yıkama yapılır, hiç hava almadan el değmeden erken hasat 26 derecede soğuk sıkım yapılarak tamamen doğal alt kattaki tanklara gitmektedir. Normal hasat naturel sızma zeytinyağımız da aynı metotlarla imal edilmektedir.

Peki, erken hasat ve normal hasat nedir? Farkları nelerdir?

Erken hasat soğuk sıkım dediğimiz maliyeti en yüksek olan zeytinyağıdır. Zeytinin yeşilken toplandığı yani 10. ayda kısmen 11. ayda toplanır ki, bu zeytinin sıktığınız zaman 9 kg’da 1 kg, 8 kg’da 1 kg, 7 kg’dan 1 kg alırsınız. Zeytin olgunlaşıp havalar iyice soğuduğu zaman normal hasat üretilir. Ona da normal hasat naturel sızma zeytinyağı diyoruz. Bu da yöresine ve bahçesine göre 6 kg’da 1 kg, 5 kg’da 1kg, 4.5 kg’da 1 kg yağ alınabiliyor.

Zeytinyağı üretimine başladığınız tarihten bugüne kadar müşteri memnuniyeti nasıl?

Bugüne kadar değerli müşterilerimizin çok büyük memnuniyetlerini işittik ve işitiyoruz. Çünkü en kaliteli üretimi yaptığımıza inanıyorum. Müşterilerimiz, “Bu yağ evimize girdikten sonra başka hiçbir yağ kullanmıyoruz” diye yorumlar aldık, alıyoruz. Değerli müşterilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 

RÖPORTAJ: REYHAN KESER

Etiketler: güven asa
Okunma Sayısı: 3506
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı