"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eylül ayında FED'den kötü haber gelebilir

16 Ağustos 2016, Salı 19:13
ABD Merkez Bankası Fed New York Şubesi Başkanı Dudley, eylülde faiz artışına gidilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Dudley, Fox Business News'a verdiği mülakatta, Fed'in faiz artırım zamanlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amerikan ekonomisinin iyi durumda olduğunu ve büyümenin ikinci yarıda hızlanacağını öngördüklerini kaydeden Dudley, "Faizleri daha fazla artırmak için uygun zamana yaklaşıyoruz. Eylülde faiz artışı mümkün" ifadelerini kullandı.

Dudley, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 20-21 Eylül'de gerçekleştirilecek toplantısında faiz artırılıp artırılmayacağının sorulması üzerine, "Ben mümkün olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

Tahvil piyasasında aşırı değerlenme olabileceğine işaret eden Dudley, bunda Japonya, İngiltere ve Avrupa merkez bankalarının uyguladığı parasal teşviklerin etkili olduğunu bildirdi.

Kasımda yapılacak başkanlık seçimlerinin Fed'in para politikasını etkilemeyeceğine işaret eden Dudley'in yorumları piyasalarda negatif etki yarattı.

Dün rekor seviyelerden kapanan New York Borsası, Dudley'in açıklamalarının ardından güne düşüşle başladı.

AA

Etiketler: fed, karar, abd
Okunma Sayısı: 1712
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı