"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güneydoğu'da kuru meyve ihracatı arttı

22 Ekim 2015, Perşembe 11:56
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesine kuru meyve gönderdiklerini belirterek, "Bu yıl Güneydoğu'da kuru meyve ihracatı arttı" değerlendirmesinde bulundu.

Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 1-19 Ekim tarihleri arasında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 61,9 oranında artışla, 18 milyon 121 bin dolarlık kuru meyve ihraç ettiklerini ifade etti.

Ocak-Ekim döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre ihracatın yüzde 7,3 artış gösterdiğini vurgulayan Çıkmaz, bu dönemde 152 milyon 886 bin dolarlık kuru meyve ihracatı yaptıklarını kaydetti.

İhracatın artırılması yönündeki çalışmaların sürdürüldüğüne dikkati çeken Çıkmaz, şu bilgileri verdi:

"Ocak-Ekim döneminde en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürünler arasında Antep fıstığı ilk sırada yer alırken, bu ürünü çam fıstığı, kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kayısı ve zerdali çekirdeği takip etti. Ülke grupları arasında ise en fazla Avrupa Birliği ülkelerine ihracat gerçekleştirildi."

Ülke bazında bakıldığında en büyük kuru meyve alıcısının İtalya, ABD ve Almanya olduğunun görüldüğünü aktaran Çıkmaz, bu ülkeleri Irak, İran, İspanya, Cezayir ve Fransa'nın takip ettiğini vurguladı.

AA

Okunma Sayısı: 2653
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı