"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hız kazanan yükseliş devam ediyor: Dolar ve Euro'da son durum?

07 Temmuz 2017, Cuma 11:40
Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerdeki sorunlar ve bölgesel jeopolitik risklerin etkisiyle euro ve dolarda dün hız kazanan yükseliş sürüyor.

Tüm zamanların rekor düzeyine yükselen euro günün ilk işlemlerinde 4.16 lira sınırını da aşarak 4.1633 liraya yükseldi. Euro ile birlikte yükselen dolar da 3.6457 liraya kadar çıktı.

Yeni güne yüzde 0.09 100 bin 718 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi ise, açılıştan kısa süre sonra yönünü aşağıya çevirerek, yüzde 0.25 dolayında düşüşle, 100 bin 300 - 100 bin 400 puan aralığına çekildi.

Avrupa Parlamentosu’nda AB-Türkiye müzakerelerinin dondurulmasını öngören Türkiye Raporu'na ilişkin dün yapılan oylamaya 638 parlamenter katıldı.

Oylamaya katılanlardan 477 parlamenter Türkiye ile müzakerelerin dondurulması yönünde oy kullanırken, 64 parlamenter müzakerelerin devam etmesi yönünde tercih kullandı.

Lirayı, küresel piyasalardaki gelişmelerin yanında, bölgesel jeopolitik risklerin de etkilediğine dikkat çeken piyasa analistleri, özellikle Suriye ve Katar'a ilişkin gelişmelerin Türkiye'nin bölgeye yakınlığı nedeniyle lira üzerinde satış baskısını ağırlaştırdığına dikkat çekiyor.

DHA

Etiketler: dolar, euro
Okunma Sayısı: 2182
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı