"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuk olmadan sermaye gelmez

16 Eylül 2018, Pazar 19:09
Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Uğur Gürses, “Hukukun üstünlüğüne ve demokratik değerlere dönüş olmalı. Bu olmadan Türkiye’ye sermaye gelmesini beklememek lâzım” dedi.

RS FM’de yayınlanan Bidebunudinle programına konuk olan ekonomist Uğur Gürses, “IMF’ye başvurmadan yapılacak IMF uygulaması” değerlendirmesi yapılmasına da değindi. Gürses, şöyle konuştu; “IMF’siz IMF programı için daha kemer sıkıcı bir yola gidilmeli. Yeni araba kiralamayacağız demek tabiî ki bir gösterge, ama çözüm değil. Sadece ekonomik önlemler olmaz.

Aynı zamanda siyaseten de normalleşmeli. Hukukun üstünlüğüne ve demokratik değerlere dönüş olmalı. Bu olmadan Türkiye’ye sermaye gelmesini beklememek lâzım. Uzun vadeli fonlar almak gerekiyor bu da hukukun üstünlüğünü gerektiriyor. Kısa vadeli fonlar için Merkez Bankası’nın bağımsız davranması gerekiyor. Enflasyonun düşmesi gerekiyor. Sıcak paracı, dalgalanan bir ülkeye para getirmez.”

Haber Merkezi

Etiketler: Türkiye, ekonomi, hukuk
Okunma Sayısı: 2028
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı