"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hükümet hayvancılıkta sadaka zihniyeti ile çalışıyor

21 Eylül 2015, Pazartesi 13:25
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye’de hayvancılığın bitme noktasına geldiğini, vatandaşın ise alım gücünün yetmediğini belirterek kırmızı et ithal eden Türkiye’de yüksek girdiler nedeniyle yurt içi fiyatların yükseldiğini söyledi.

Hükümetin, tarım ve hayvancılıkta yapısal ve kalıcı çözümler yerine ‘sadaka’ anlayışı içinde olduğunu kaydetti. Çakırözer, “Hükümet, hayvancılıkta girdi fiyatlarını düşürmek ve bu yönde kalıcı destekler sunmak yerine daha çok sadaka zihniyeti içinde destek programları geliştiriyor. Bu da ne üreticinin işine geliyor ne de alım gücüne yansıyor. Türkiye hayvancılığın en güçlü olduğu ülkelerden olmasına rağmen büyükbaş hayvan ithal etmesi bile hükümetin hayvancılıktan anlamadığını gözler önüne seriyor.” dedi. 

Milletvekili Çakırözer, Eskişehir'deki Muttalip Mahallesi'nde kurulan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı'nda kurbanlık hayvan yetiştiricileriyle bir araya geldi. Pazarı gezdi, üreticilerle ve Kurban Bayram öncesi kurbanlık almaya gelen vatandaşlarla sohbet etti, sıkıntılarını dinledi. Bir besici ile kurbanlık alan bir yurttaş arasındaki pazarlığa da şahit olan Çakırözer devreye girerek iki tarafı da mutlu edecek fiyatta buluşulmasını sağladı. 

'HÜKÜMET SADAKA KÜLTÜRÜ İLE ÇALIŞIYOR, VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ YETMİYOR'

Üreticilerin sorunlarını da dinleyen Çakırözer, Türkiye’de hayvancılığın bitme noktasına geldiğini belirterek kırmızı et ithal eden Türkiye’de yüksek girdiler nedeniyle yurt içi fiyatların yükseldiğini söyledi. Hükümetin, tarım ve hayvancılıkta yapısal ve kalıcı çözümler yerine ‘sadaka’ anlayışı içinde olduğunu kaydetti. “Hayvan pazarında edindiğimiz izlenim vatandaşın alım gücünün kurbanlıklara yetmediği yönünde. Aynı zamanda üretici de yüksek maliyetlerden şikayetçi.” diyen Çakırözer, şöyle dedi: “Hükümet, hayvancılıkta girdi fiyatlarını düşürmek ve bu yönde kalıcı destekler sunmak yerine daha çok sadaka zihniyeti içinde destek programları geliştiriyor. Bu da ne üreticinin işine geliyor ne de alım gücüne yansıyor. Türkiye hayvancılığın en güçlü olduğu ülkelerden olmasına rağmen büyükbaş hayvan ithal etmesi bile hükümetin hayvancılıktan anlamadığını gözler önüne seriyor.” 

 

Okunma Sayısı: 1595
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı