"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"İhracatımızda Rusya’nın payı yüzde 3, bu sorunu aşabiliriz"

03 Aralık 2015, Perşembe 15:35
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Rusya ile artan gerilimin dinmesi temennisinde bulundu.

Büyükekşi, “Rusya’ya 3,7 milyar dolar ihracatımız var. Bu rakam toplam ihracatımızın yüzde 3’üne denk geliyor. İhracatçılar olarak bu sorunu aşabiliriz." dedi.

Türkiye İnovasyon Haftası dâhilinde partner ülke Hollanda’nın Prensi Maurits van Oranje-Nassau ile dijital fırın ve modifiye otomobil gibi yenilikçi ürünleri deneyimleyen Büyükekşi, gazetecilerin, “Rusya’ya ihracat ne olur?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Rusya’ya ihracatımız 3,7 milyar dolara indi. İspanya ihracatımız 4,5 milyar dolar. İspanya’ya dahi 1 milyar daha çok ihracat yapıyoruz. Avrupa’ya ihracatımız 70 milyar dolar. Gönül dilemiyor bunları. Temenni ediyoruz Rusya ile tekrar iyi irtibatı devam ettirelim. Ama Rusya’da kaybımızı diğer ülkelerle tamamlamak için yola devam edeceğiz. AB, ABD ve diğer ülkelerde faaliyetlerimiz devam edecek.” 

Büyükekşi, “İhracatçı için güç bir dönem olur mu?” sorusunu ise şöyle cevapladı: 

“İnşaallah olmaz. 3,7 milyar dolar ihracatımız var. Bu da toplam ihracatımızın yüzde 3’üne denk geliyor. İhracatçılar olarak bu durumu aşabiliriz. Tek yaş meyve ve sebze sektörü güçlük çekebilir. İnşaallah o da yeni bölgelere açılacak. Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan bir açıklama bekliyoruz. Yaş meyve ve sektörünü teşvik ile ilgili bir açıklama… Sayın Davutoğlu’na bu konuda ihracatçılara yaptıkları teşvikten ötürü teşekkür ederim.” 

Türkiye İnovasyon Haftası’na da değinen TİM Başkanı, etkinliğin fakültelileri, Ar-Ge elemanlarını, şirket yöneticilerini bir araya getirdiğine işaret etti. Mehmet Büyükekşi, “Burada her adım başı yenilik var. Umuyorum hedefleri yakalayacağız, birlikte başaracağız. İnovasyon birlikte başarmayı başarabilmektir. İnşaallah Türkiye, 2023 hedeflerine inovasyon, Ar-Ge, marka ve tasarım ile ilerleyecek." açıklamalarında bulundu.

Hollanda Prensi Maurits can Oranje-Nassau ise inovasyonun ülkeler ve toplumlar için önemli olduğuna temas etti. İnovasyonun ekonomiler için imkânlar barındırdığından söz etti. 

Okunma Sayısı: 1525
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    3.12.2015 16:07:55

    Hani RUSYA ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefiniz.BOP eşbaşkanlığı sevdasına,YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ adına yıktığınız BİNALAR,KATLEDİLEN YÜZBİNLERCE CANLARIN,evinden,işinden edilen milyonların hakkını nasıl ödeyeceksiniz.NEOCONLARIN ,SİYONİSTLERİN maşalığı fayda getirmez,müslümana da yakışmaz

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı