"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İngiliz yatırımcılardan İran'a ziyaret

01 Kasım 2015, Pazar 10:40
İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Müşaviri Francis Maude, İngiliz yatırımcıların İran'a uzun süreli yatırım yapmaları için geldiklerini söyledi.

İran Ticaret Odası ziyaretinde konuşan Maude, "İngiliz yatırımcılar İran'a, İran devletinin yatırım güvenliği için gerekli garantileri sunması halinde, uzun süreli yatırım yapmak için geldiler" dedi.

İran Ticaret Odası Başkanı Hasan Celalpur da ekonomik ambargolar esnasında İngiltere'nin İran'la olan ticaret ilişkisini en alt seviyeye çektiğini hatırlattı. Celalpur, "Şu an kafamızda şekillendirmeye çalıştığımız işin pratiğe geçmesi için zamana ihtiyacımız var" dedi.

Nükleer müzakerelerde İran ve 5+1 ülkeleri arasında temmuz ayında varılan anlaşmanın ardından ikinci kez İran Ticaret Odasını ziyaret eden Maude'ye enerji, alt yapı, petrol ve petrokimya alanlarında faaliyet gösteren 12 İngiliz şirket yöneticisi de eşlik etti. 

İngiltere, ağustos ayında Tahran'daki büyükelçiliğini dört yıl aradan sonra maslahatgüzar seviyesinde yeniden açmış, Dışişleri Bakanı Philip Hammond, 12 yıl aradan sonra ilk kez resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a gelmişti.

AA

Okunma Sayısı: 1306
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı