"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Macaristan, IMF borcunu ödedi

06 Nisan 2016, Çarşamba 19:17
Macaristan, Avrupa Konseyi ve Uluslararası Para Fonuna (IMF) borcunun son taksiti olan 1.5 milyar avroyu ödeyerek borcunu sıfırladı.

Macaristan Ulusal Ekonomi Bakanı Mihaly Varga, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, 2008 yılında başlayan ekonomik kriz dolayısıyla Macaristan'ın, Avrupa Konseyi ve IMF'den aldığı kredi paketinin son kısmını bugün itibarıyla geri ödediğini açıkladı.

Kredi paketinin son kısmının geri ödemesinin Avrupa Konseyi tarafından 6 Nisan 2016 tarihinde onayladığını belirten Varga, Macaristan'ın 2008 yılındaki ekonomik kriz dolayısıyla iflasa yaklaştığını, dönemin hükümetinin bunu engellemek için IMF, AB ve Dünya Bankasına borç almak için başvuru yaptığını hatırlattı.

AA

Etiketler: macaristan, borç, imf
Okunma Sayısı: 1491
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı