"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OPEC petrol üretimini artırdı

18 Ocak 2022, Salı 18:36
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün günlük ham petrol üretimi geçen ay 27 milyon 880 bin varil oldu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) aylık petrol piyasası raporuna göre, küresel petrol arzı ise aralıkta bir önceki aya kıyasla günlük 650 bin varil artışla 98 milyon 510 bin varile yükseldi.

Bu dönemde, OPEC dışı ülkelerde günlük petrol üretimi 480 bin varil artarak yaklaşık 70 milyon 630 bin varil oldu.

OPEC'in günlük ham petrol üretimi 170 bin varil artarak yaklaşık 27 milyon 880 bin varil seviyesinde gerçekleşti. OPEC'in küresel petrol üretimindeki payı ise yüzde 28,3 olarak kayıtlara geçti.

Bu dönemde OPEC içinde ham petrol üretimi en fazla Angola, Suudi Arabistan, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) artarken, Libya ve Nijerya'da düşüş görüldü.

Günlük üretim, geçen ay bir önceki aya göre Angola'da 85 bin varil, Suudi Arabistan'da 61 bin varil, Irak'ta ve BAE'de 28 bin varil artış gösterdi. Bununla birlikte, üretim Libya'da 84 bin varil, Nijerya'da ise 43 bin varil geriledi.

Etiketler: OPEC, petrol üretimi
Okunma Sayısı: 1041
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı