"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OVMP ne diyor?

05 Ekim 2017, Perşembe 23:52
Orta Vadeli Mali Plan’a (OVMP) göre, ekonomide sanki hiçbir şey yapılmamış gibi ifadeler yer alması dikkat çekici bulundu.

Gelecek 3 yıllık dönemde ekonomi politikasının temel amacı; makro ekonomik istikrarı korumak, malî disiplini sürdürmek, cari dengeyi iyileştirmek, enflasyonu düşürmek, büyümeyi hızlandırmak, istihdamı arttırmak ve gelir dağılımını iyileştirmek olacak. Yüksek Planlama Kurulunun (YPK) 2018-2020 dönemini kapsayan “Orta Vadeli Malî Plan”a (OVMP) ilişkin kararı, Resmî Gazete’de yayımlandı. 

Buna göre, Orta Vadeli Malî Plan, Orta Vadeli Program (OVP) ile uyumlu olarak, 2018, 2019 ve 2020 yıllarına ilişkin merkezi yönetim bütçesi toplam gelir ve gider tahminleri, hedef, açık ve borçlanma durumuyla kamu idarelerinin ödenek teklif tavanlarını içerecek şekilde Maliye Bakanlığınca hazırlanarak YPK tarafından karara bağlandı. Planda, 2018-2020 döneminde ekonomi politikasının temel amacı; makro  ekonomik istikrarı korumak, mali disiplini sürdürmek, cari dengeyi iyileştirmek, enflasyonu düşürmek, büyümeyi hızlandırmak, istihdamı arttırmak ve gelir dağılımını iyileştirmek olarak belirtildi.      

OHAL İLE BUNLAR OLUR MU?

Aynı dönemde orta vadede nitelikli istihdam oluşturan, enflasyon ve cari açığa yol açmayan, ağırlıklı olarak yurt içi tasarruflar ve doğrudan yabancı yatırımlarla finanse edilen, yatırım ve ihracata dayalı bir büyüme yapısı hedeflendi. Bu dönemde, büyümenin ve istihdamın niceliğiyle kalitesinin artmasına hizmet edecek politika ve tedbirlerin uygulanması temel öncelik olacak.

KAMU HARCAMASI KONUSU 

Söz konusu 3 yıllık dönemde, kamu harcama ve gelirlerinin millî gelir içindeki payı sınırlandırılacak ve faaliyeti arttırılacak. Kamu gelirleri içinde vergi gelirlerinin payı arttırılarak, sağlıklı ve sürekli kaynaklardan kamu geliri elde edilecek. Kamu kesimi borçlanma gereği kontrol altında tutulacak, maliye politikasının sürdürülebilirliği gözetilecek, kamu maliyesi alanında elde edilen kazanımların gelecek dönemde de korunması sağlanacak. OVMP’ye dayalı hazırlanacak 2018-2020 yılları merkezi yönetim bütçesi, kaynakların belirlenen politika öncelikleri doğrultusunda tahsisini ve etkili, ekonomik, verimli şekilde kullanılmasını amaçlıyor.

AA

Etiketler: ovmp
Okunma Sayısı: 1111
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı