"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya'ya gidemeyen mandalinalar vatandaşa yaradı

08 Aralık 2015, Salı 11:20
Uçak kriziyle birlikte başlayan Türkiye Rusya gerilimi devam ederken, Samsun limanında bekleyen gemilere izin çıkmayınca kasalar dolusu mandalina pazara indi.

Görünüşüyle iştah açan mandalinaları halk, ucuz bulunca fırsatı kaçırmadı.

Samsun’un Terme ilçesinde halk pazarında ucuz satılan mandalinaları gören vatandaş poşet poşet mandalina aldı.

Rusya’ya gitmesi için Samsun limanında bekletilen gemilerin gitmesine izin verilmeyince, TIR'lar rotasını meyve haline yöneltti. Kamyonlar dolusu 1. sınıf mandalina pazara indi.

Terme'de pazarcılık yapan Cemal Özdemir, “Rusya’ya gidemeyen mandalinalar dün hale gelince 1 saatte bitti. Herkes almak için birbiriyle yarıştı. Bu mandalinalar manavda kilosu 3,50 TL-4 TL arasında satılıyor. 1. sınıf ve tatlı mandalinalar bunlar biz de bugün vatandaşa kilosunu 1,50 TL den veriyoruz. Gayette iyi satılıyor vatandaşlar poşet poşet doldurup alıyor, böyle mal pazara inince satışta iyi oluyor bu da bizi mutlu ediyor.” dedi. 

Pazar alışverişi için gelen Fadime Ceylan, “Pazar gayet ucuz oldu, özellikle kışın tükettiğimiz mandalina böyle tatlı ve güzel olunca torunlarla afiyetle yiyeceğiz. Hem ucuz hem de çok tatlı, fiyatı da uygun. Onun için iki poşet aldım haftaya gelirse gene alırız.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1686
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı