"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Turizm Ramazan'dan sonra canlanacak

04 Temmuz 2015, Cumartesi 12:04
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'ye gelen turist sayısının düşmesini engellemek için önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Palandöken, Türkiye'nin dünya turizm sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Turist sayısındaki dönemsel düşüş esnafımızı kısa süreli olumsuz etkileyebilir ama Ramazan Bayramı'ndan sonra iç turizmin pik yapmasıyla her şey düzelecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye geçen yıl yaklaşık 41 milyon turistin geldiğini belirten Palandöken, "Türkiye'nin dünya turizm sektöründe önemli bir yere sahip. Turist sayısındaki dönemsel düşüş esnafımızı kısa süreli olumsuz etkileyebilir ama Ramazan Bayramı'ndan sonra iç turizmin pik yapmasıyla her şey düzelecektir. Bayramda 7 milyon vatandaşımızın memleketlerine ve tatil yörelerine gideceği satılan biletlerden belli" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, turizmde çeşitliliğin artırılması gerektiğine dikkati çekerek, "Artık turist sadece deniz, kum, güneş aramıyor. Kültür turizmi, dağ turizmi, kış turizmi, doğa ve su sporları, termal sağlık ve kongre turizmi gibi alanları da geliştirmeli ve tanıtmalıdır. Çünkü Türkiye hem coğrafi hem de tarihi değerler bakımından 'dünyanın göz bebeği' konumundaki ülkelerin başında yer almaktadır. Türkiye'ye gelen turistler çevremizde yaşanan olumsuzların ülkemizle ilgisi olmadığını görerek mutlu bir şekilde ülkesine dönmektedir. Bölgemizin de en güvenilir ülkesiyiz" ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 1044
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı