"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üniversite mezunu işçilerin beklentisi

26 Mayıs 2019, Pazar 01:13
CHP’li Ömer Fethi Gürer, kamu kuruluşlarında ‘daimi işçi statüsünde’ istihdam edilen üniversite mezunu personelin statülerinin, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Gürer, kamu kurumlarında daimi işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu personelin, aynı işi yapmalarına rağmen 657’ye tabi üniversite mezunu personel ile maaş, tayin ve özlük haklar bakımından aralarında ciddi farklar bulunduğunu ifade etti. İşçi statüsünde çalışan üniversite mezunu personelin, kurumlar arası geçiş haktı, tayin hakkı, imza yetkisi ve derece yükseltme şansının bulunmadığını belirten Gürer, bu statüdeki personelin; atama, nakil, görevlendirme, seçimle, terfi, yükselme, görevden alınma ve emekliye sevk usul ve esaslarına ilişkin daha önce yapılan düzenlemelerden faydalanamadığını belirtti.

Fatih Karagöz - Ankara

Okunma Sayısı: 1454
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı