"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Yolcu garantili’ havalimanlarına milyonlar ödendi

26 Mart 2024, Salı
İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mahir Polat, garanti edilen yolcu sayılarındaki zararı gündeme getirdi.

Polat, Zafer Havalimanı yıllardır garanti yolcu sayısı ve ödemeleri ile gündeme gelirken bir diğer yap, işlet, devret projesi olan Ankara YHT Garında garanti ödeme tutarları Zafer Havalimanını ikiye katladığını söyledi. 2022 yılında TL bazında 138 Milyon TL ödemenin yapıldığı Zafer Havalimanında sadece 2 yıl sonunda ödenecek olan tutarın ikiye katlandığını söyleyen Polat, 2023 yılında 220 Milyon TL’nin işletmeci firmaya ödendiği Zafer Havalimanına 2024 yılı faturasının 300 Milyonu bulacağını dile getirdi. Polat, emeklilerin maliyetini hesaplayıp bütçe yok diyen iktidarın garanti hesabında yüzde 95 yanıldığı havalimanına milyonların ödediğini ifade etti.

İstanbul - Seyhan Şentürk

Okunma Sayısı: 1076
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    26.3.2024 11:58:10

    Yahu neyin GARANTİSİNİ kime veriyorsunuz? Memlekette MILYONLARCA iş yeri sahibi ESNAF ve ticaret yapan TÜCCARLAR var, değil mi? Bu işletme sahiplerinin hangisinin KAZANÇ veya GELİR GARANTİSİ var? Var mı garantileri? Veya Dünyada bunun başka bir örneği varmı? Hem de "GEÇİŞ ve DÖVİZ GARANTİLİ? Var mı bir örnek gösterebilecek delikanlı? Yokkk! Pekiii, bizim Devletimiz "RİNGONUN LOKANTASI MI"da Vatandaşların, tüyü bitmemiş yetim ve yoksulların Millî serveti ve Vergileri niye böyle çar çur ediliyor? Bu ülke kimsenin babasının çiftliği olmadığı gibi, bahçesi de değildir! Lütfen bu yanlıştan hemen vaz geçin, bütün haksız anlaşmalar, ihâleler İPTAL edildiği gibi, Vatandaşların kayıpları ve zararları geriye dönük olarak telafî edilsin. Yoksa bu GEMİ SU ALMAYA BAŞLAMIŞTIR ve yakında hep beraber ALABORA OLMAMASI mümkün değil! Bu böyle biline! Yanlışın neresinden dönersen kârdır!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı