"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Yumurta üreticisini görmezden gelmeyin’

04 Temmuz 2019, Perşembe 17:30
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Irak Hükümetinin getirdiği ithalat yasağının Türkiye’de yumurta üreticilerini çıkmaza sürüklediğini, her geçen gün düşen yumurta fiyatlarının birçok firmanın iflâs etmesine sebep olduğunu duymaktayız” dedi.

Uluslar arası ticarete aykırı olan bu durumun, yumurta sektörü, Irak hükümetinin Mayıs ayından bu yana yumurta ithalatını durdurması ile çok ciddî bir ekonomik krizin içerisine giren üretici zarar ettiğini ve yem fiyatlarından dolayı beslenme ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyleyen Koncuk, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını için Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Bakanlık olarak, iflâsların önüne geçebilmek amacı ve yumurta fiyatları normale dönene kadar, üreticilerin kredi borçlarının ve sigorta primlerinin ertelenmesi, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından, yumurta üreticilerine vadeli mısır ve buğday temin edilmesi ve üreticinin zararını karşılayacak telafi ödemesini hibe gibi üreticinin sorunlarını çözmek için bir çalışmanız var mıdır? Sorularını yöneltti.

Recep Gören - Ankara

Etiketler: yumurta
Okunma Sayısı: 1437
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı